“Haydarpaşa ve Sirkeci Garları bir bütündür; parçalanamaz, kiralanamaz, satılamaz”

0
Haydarpaşa Dayanışması’nın çağrısıyla Haydarpaşa Garı’nın yanında bulunan Devlet Demir Yolları Lojistik Müdürlüğü önünde, Haydarpaşa ve Sirkeci Gar sahalarındaki yapıların ihale edilmesine karşı basın açıklama yapıldı. Yüzlerce kişi “İptal et iptal et ihaleyi iptal et” sloganlarıyla Haydarpaşa Garı’na yürüdü.

Haydarpaşa Dayanışması’nın çağrısıyla Haydarpaşa Garı’nın yanında bulunan Devlet Demir Yolları Lojistik Müdürlüğü önünde, Haydarpaşa ve Sirkeci Gar sahalarındaki yapıların ihale edilmesine karşı basın açıklama yapıldı.

Okunan basın metninde şu ifadelere yer verildi:

“Haydarpaşa ve Sirkeci Garları ve geri sahaları bir bütündür. Hiçbir şekilde asli fonksiyonuna, kamusal yarar ve kullanıma aykırı bir şekilde kullanılamaz, bölünemez, parçalanamaz, kiralanamaz ve satılamaz.”

Deprem gerçeğiyle bir kez daha yüz yüze gelen kentimizde; Sirkeci Garı, Haydarpaşa Garı, liman, iskele ve geri sahalarının olası afet anında özellikle deniz ile bağlantısı açısından kentimizin lojistiği, ihtiyaçlarının sağlanması ve tahliyesi konusunda taşıdığı hayati önem, açık ve reddedilmez bir gerçek olarak ortadadır.

“Kamu yararına kullanılması koşuluyla ihale İBB’ye verilsin”

Haydarpaşa ve Sirkeci Gar sahalarındaki alanların “sözde” kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından ihale edilmesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketlerinin ihaleye davet edilmeden, ihalenin Okçular Vakfı eski müdürünün şirketi olan Hezarfen Danışmanlık’a verilmesi üzerine ihalenin kamu yararına kullanılması şartı ile İBB’ye verilmesi çağrısı yapıldı.
Açıklama şu ifadelerle sonlandırıldı:

“Biz duyarlı yurttaşlar, Kadıköylüler, Üsküdarlılar, Maltepeliler, İstanbullular olarak oyuna gelmeyeceğimizi, ‘talana ve ranta’ geçit vermeyeceğimizi TCDD ilgili ve yetkililerine bir kez daha ilan ediyor; usulsüz ihaleyi iptal ederek alanları asli ve kamusal amaçları doğrultusunda kullanılmak koşulu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devretmelerini talep ediyoruz. Haydarpaşa ve Sirkeci ihaleleri iptal edilsin!”

“İptal et iptal et ihaleyi iptal et”

Basın açıklamasının ardından yüzlerce kişi Haydarpaşa Garı’nın avlusuna doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında “İptal et iptal et ihaleyi iptal et”, “Haydarpaşa gardır gar kalacak” sloganları atıldı.

“Usulsüz ihaleye dava açacağız”

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) işyeri temsilcisi Turgay Kartal, “Usulsüz ihale sürecini durdurmak amacıyla mücadele ettiklerini” ifade ederek ihaleyi durdurmak için yarın saat 9.00’da Kartal Adliyesi’nde suç duyurusunda bulanacaklarını belirtti.

“Haydarpaşa ve Sirkeci Garları bir bütündür; parçalanamaz, kiralanamaz, satılamaz”“Haydarpaşa ve Sirkeci Garları bir bütündür; parçalanamaz, kiralanamaz, satılamaz”

Basın açıklaması ve yürüyüşe HDP milletvekilleri Oya Ersoy ve Musa Piroğlu ile TİP milletvekili Erkan Baş katıldı.

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın