Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu dostlarımızı Unutmadık. Vazgeçmeyeceğiz.

0

Ekoloji hareketinin ülke ölçeğinde aktif isimlerinden Aslı Kahraman Eren, Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu çiftinin öldürülmelerinin 7. yılında İstanbul ve Antalya’da yapılacak anma etkinlikleri için çağrıda bulundu; “Ekoloji mücadelemizin hak savunucuları Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu dostlarımızın mücadelesine selam olsun. Dostlarımızı rahmetle, sevgiyle, şükranla anıyorum. Adaleti ve yaşamı savunan herkesi ekoloji şehitlerimizi hep birlikte anmaya çağırıyoruz. Unutmadık- Vazgeçmeyeceğiz.”

Aslı Kahraman Eren yaptığı çağrıda şu sözlere yer verdi; Antalya’da yaşayan doğa dostu Büyüknohutçu çifti, emekli olup, toprak ve doğayla iç içe yaşamanın umuduna sarılıp, Finike’nin Gökçeyaka mahallesindeki Kızılcık yaylasında yaşamaya başladılar; Gökyüzü, dağ kekiği, rengarenk kelebekler arasında..

Bir gün duydukları bir haberle sarsıldılar! Doğal yaşam döngüsüne bir mermer ocağı açılacağını öğrendiler. Tabiat ana tecavüze uğrayacak, oksijen deposuna, kimyasalların ve dinamit makinelerinin girmesiyle nefessiz kalacaklardı. Toprağın sesini duyan, farkındalık sahibi, emekçi çift, yaşam alanlarını koruyabilmek adına, örgütlü kötülüğe karşı hakkı savunmaya ve direnmeye, karar verdiler. Resmi (gayri resmi) ve hukuki tüm süreçlerin yakinen takipçisi olup, yaşamı savunan, hak ve adalet çizgisini felsefe edinmiş, her kesimden insana seslerini duyurmaya çalıştılar. Sabırla, İnatla, umutla, hak mücadelesine devam ettiler..

Yedi yıl 9 Mayıs 2017 ‘de sermayenin saldırısından korumaya çalıştıkları doğal döngüdeki evlerinde, bir gece vakti hunharca katledildiler! Suç delilleri karartıldı, dosya kapatıldı. Oysa ki bu davanın bitmeyeceğini, bu davanın ülkenin dört bir yanındaki ekolojistlerin de davası olduğunu bilmeyen caniler, aramızda dolaşmaya devam ediyor. Adliye koridorlarına da sirayet eden bu haksız düzen mutlak değişecek, değişmeli!

Çiftin 2022 yılında 5.yıl anma etkinliğinde Anlalya’daki mezarlarının başında dua ve teşekkür etmiş bir yaşam savunucusu olarak, öfkemin, acımın, umuda dönüştügü bir parka doğru yol almıştım. Murat Paşa Belediyesi tarafından isimlerinin verildiği, Büyüknohutçu parkında bir zeytin fidanını toprakla buluşturup, Büyüknohutçu dostlarımızın ruhuna teslim etmiştik.🙏

Bu yıl da 7.si yapılacak olan Büyüknohutçu çiftini anma etkinliklerinde yaşam savunucuları tekrar bir arada olacaklar. Yaşam savunucuları Antalya, İstanbul ve ülkenin dört bir yanında 9 Mayıs saat 13:00’de saygı duruşunda olacaklar.

9 Mayıs Perşembe saat 13:00’da Kadıköy- Eminönü İskelesi önünde, İstanbul’daki hak savunucuları bir arada, Büyüknohutçu anma etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Adaleti ve yaşamı savunan herkesi ekoloji şehitlerimizi hep birlikte anmaya çağırıyoruz. Karanlık gidecek ve bir gün hep birlikte aydınlığa uyanacağız. ✌️

Aysin 💙 AliUlvi 💚Büyüknohutçu dostlarımızı rahmetle, sevgiyle, şükranla anıyorum. Unutmadık- Vazgeçmeyeceğiz.

Karıncanın Kardeşi Var

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın