Ekoloji Birliği “Yeni Yargı Paketi “ile İlgili Basın Bülteni Yayınladı

0

Ekoloji Birliği, Yeni Yargı Paketi ile ilgili endişelerini dile getirdiği basın bültenini 6 Temmuz 2019 tarihinde kamuoyu ile paylaştı.

“Yeni Yargı Paketi ile medyanın can damarının ekonomik olarak tıkamak istenmesine Ekoloji Birliği olarak bizim de itirazımız var. Her şeyden önce bağımsız, özgür, ilkeli habercilik demokrasinin olmazsa olmazıdır. Yaşam alanlarımızı koruma mücadelesi verirken, medyanın siyasi iktidar tarafından nasıl cendere altına alındığını, demokrasi, emek ve diğer toplumsal mücadelelerde olduğu gibi ekoloji mücadelesi karşısında da iktidarın güdümünde olan medyanın nasıl üç maymunu oynadığını en iyi bilenlerdeniz.

Dağ başlarında ormanlarımızı korumaya çalışırken, ovalarda tarım alanlarımızın enerji ve inşaat projeleri için sermayeye yağmalatılmasına karşı dişimizle tırnağımızla direnirken, sularımızı, havamızı, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini korumak için didinirken, AKP’nin “havuza” topladığı medya organları bizi ya görmezden geldi, ya da olayları çarpıtarak vermeyi tercih etti.

Bizler basının “tarafsız” olmasını değil en azından olay ve olguları çarpıtmadan vermesini istiyoruz.
Yeni yargı paketi ile gerçekleri yazan, tüm baskılara rağmen yazmak için çaba gösteren bir avuç kalmış medya kuruluşları, ekonomik olarak bitirilmek istenmektedir. İktidar medyasının mali sorun gibi bir derdi yoktur, çünkü iktidar kendini desteklemeleri koşuluyla bu havuz medyasının bütün ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Tabii bu haldeki medya kuruluşları çoktan basın-yayın kuruluşu olmaktan çıkmış, siyasi iktidarın birer propaganda aracı haline dönüşmüştür.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin “Türkiye’de yerel medya içinde bulunduğu cenderede can vermek üzere” çığlığının duyulmasını istiyoruz.

Yerel basının ve bağımsız medya kuruluşlarının ekonomik olarak bitirilerek aslında ülkenin vicdanı yok edilmek istenmektedir.

Ülkenin dört bir yanında mücadele eden ekoloji örgütlerinin birliği olan Ekoloji Birliği olarak ülkenin vicdanının yok edilmesine karşı medya kuruluşlarının yanındayız.

Bir avuç kalmış olan bağımsız medyanın çığlığına, ülkenin başka yerlerinde atılan çığlıkların da eklenerek siyasi iktidarın topyekun baskısına karşı ortak bir direniş cephesinin örülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Birlik – Mücadele – Yaşam!”

Kapak Fotoğrafı: Bill Oxford/Unsplash

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın