ODTÜ Direniş sürüyor. Geri adımdan sonra çalışmalar tekrar başladı!

0

Sabah saatlerinde ODTÜ Kavaklık’ta ruhsatsız KYK yurdu yapılmaması için nöbet eylemi yapan ODTÜ’lülere yapılan polis saldırısının ardından başlayan ağaç kesimi tepkiler üzerine durdurulmuştu. Akşam saatlerinde iş makinalarının Kavaklık’tayeniden çalışmaya başladığı görüldü.

ODTÜ’de Kavaklık adıyla bilinen 40 dönümlük arazi 49 yıllığına Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) devredilmiş. Bugün sabah saatlerinde KYK tarafından yapılması planlanan yurt projesine tepki gösteren öğrenciler tarafından 55 gündür sürdürülen nöbet eylemine polis saldırmıştı. Polis saldırısının ardından iş makineleriyle ağaçların kesimine başlanan ODTÜ’de öğrencilerin tepkileri ve milletvekillerinin görüşmelerinin ardından ağaç kesimine son verildiği belirtilmişti. Üniversiteye gelerek inceleme ve denetim yapmak isteyen Çankaya Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de engellenmeye çalışılmıştı.

ODTÜ’’de yaşanan bu gelişmelerin ardından okulda nöbet eylemlerini sürdüren öğrenciler #ODTÜSavunulmalıdır twitter hesabından paylaştıkları videolarla akşam saatlerinde Kavaklık bölgesinde yeniden ağaç kesme ve iş makinalarıyla beton dökme çalışmalarının yeniden başladığını duyurdular. Öğrenciler, akademisyen, milletvekilleri ve ODTÜ destekçileri nöbet eylemlerine devam ediyor.

Sabah saatlerinde öğrencilerin Kavaklı alanına çadırlar kurarak sürdürdükleri ‘nöbet eylemine 55. Gününde polis tarafından müdahale edilmiş ve öğrenciler alandan uzaklaştırılmıştı.

ODTÜ Rektörü Verşan KÖK’ün talimatıyla üniversiteye giren polisler sabah saat 09.30 sıralarında Kavaklı Alanında bulunan öğrenci, öğretim elamı ve hocalara müdahalede bulunarak alandan uzaklaştırmıştı. Aralarında HDP Milletvekili Murat Çepni’nin de bulunduğu milletvekillerinin ve Çanka Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin üniversiteye girişi engellenmeye çalışılmıştı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Polis ODTÜ kavaklığa girmiş durumda ODTÜ’ye acil destek….” çağrısı yapmıştı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ ile KYK arasında yapılan yurt protokolünü yargıya taşımış ve yurt inşaatının ruhsatsız olduğunu ifade ederek rektör hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Üniversite rektörlüğü ile yapılan görüşme sonrasında Kavaklık alanında ağaç kesiminin durdurulduğu açıklanmıştı.

Akşam saatlerinde ise iş makinelerinin ve beton mikserlerinin Kavaklık alanına yeniden girerek çalışmalara başladığı belirtiliyor.

Kaynak: Siyasi Haber

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın