Bu belgeselde Direniş VAR

1

Yaşam ve Dayanışma Yolcuları’nın 2016 Temmuz ayında gerçekleştirdikleri Akdeniz ve Ege Dayanışma Yolcuğu’nu konu alan, Hakan Tosun’nun yönetmenliğini yaptığı, VAR belgeseli bugün itibarı ile YouTube’da. Yolcular, Marmara bölgesindeki ekolojik yıkımı odağına alan Marmara Dayanışma Yolculuğu’na çıkmayı planlıyor.

Türkiye’nin dört bir yanında dur durak bilmeden sürdürülen ekolojik yıkımlara tanıklık etmek ve bu yıkıma karşı direnen yaşam savunucularına destek olmak amacıyla Yaşam ve Dayanışma Yolcuları, 9 Temmuz 2016 tarihinde 10 günlük protesto yolculuğuna çıkmıştı. Bu yolculuk,  Hakan Tosun tarafından VAR adıyla belgeselleştirildi. Peki, belgesel ne anlatıyor?

Bu belgeselde direniş var

Belgesel; Mersin, Antalya, Muğla, Manisa ve İzmir‘deki yıkıcı projelerin bulunduğu yörelerdeki direnişleri ele alıyor. Belgesel ekibine ve Yaşam ve Dayanışma Yolcularına yönelik çeşitli engelleme ve saldırılara dair görüntüleri de 40 dakikalık seyirde görebiliyorsunuz.

Yaşam ve Dayanışma Yolcuları, 11 Temmuz’da Mersin’de Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı protesto eylemiyle yolcuklarını başlatmışlardı. Daha sonra Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Değirmenöz köyü ile Kumlucu ilçesindeki Alakır Vadisi‘nde HES yıkımına karşı koyan direnişçilerle buluşup protesto eylemi gerçekleştirdiler.

Ardından Muğla’da HES’lere karşı zafer kazanan Köyceğiz’in Beyobası köylülerini ve Yuvarlakçay’ı ziyaret ettiler. Karaburun’da RES felaketini bütün açıklığıyla gördüler. Foça’da endüstriyel atıkları -devasa cüruf yığınlarını- gördüler, Soma mağdurlarının Termik Santrallere karşı trajik direnişine tanıklık ettiler. En sonunda yolculuk İstanbul’da son buldu.

Tüm bu sürece ait belgeseli aşağıdaki YouTube videosundan izleyebilirsiniz.

Paylaş.

Yazar Hakkında

1 Yorum

  1. Pingback: Şimdi Kaz Dağları Zamanı!

Bir Yorum Bırakın