Kır Kent Ağı Buluşması

0
Yaşamlarımızın her yönüyle kuşatılmasının karşısında, gerek kırda gerekse kentte parça parça sürdürülmeye çalışılan çabaların çoğaltılmasının ötesinde birlikteliklerin geliştirilmesi için çağrıda bulunuyoruz!

Temiz gıda ve temiz çevre odağında bir yılı aşkın süredir tartışmaları süren Kır Kent Ağı altında şu ana kadar kooperatifler, gıda toplulukları, dernek ve platform gibi yapılardan kişilerin katılımıyla 4 buluşma gerçekleştirdik. Tüm bu buluşmalar akabinde, 31 Ağustos – 1 Eylül tarihlerinde Çanakkale/Bayramiç’te KIR KENT AĞI’nın kurulduğunu duyuracağız. Bu ağın amacı temiz gıda ve temiz çevre odaklı bilgilerin paylaşılacağı bir platform olmaktan ziyade, bu bilgi paylaşımlarının anlam kazanacağı ve yeni bir toplumsallığın geliştirilmesiyle mümkün olabileceğini düşündüğümüz birlikteliklerin zemini oluşturmaktır.

Biliyoruz ki mevcut zemin, bir diğerinden bağımsız olarak çözüm bulabileceğimiz tekil alanlarda verilen mücadelelerin (örneğin, tek başına gıda sorunu gibi) başarısına olanak tanımamaktadır. İşte bu sebeple bu ağ altında kırsaldaki zehirsiz gıda üretimin kentlere taşınmasını değil, gıdanın hayatları yakınlaştırmanın aracı olacağı bir yol haritası çizmek için çağrıda bulunuyoruz.

GELİN yol ve yöntemler geliştirelim, aklı fikri çoğaltarak mevcut gidişata karşı koyabilmeyi konuşalım ve Kır-Kent arasındaki etkileşimi arttıracak ağları güçlendirelim.

Kır Kent Ağı Buluşması

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın