Louvre Müzesi’nde Petrol ve Doğalgaz Şirketi Total’e Protesto

0
“Louvre’u Fosil Yakıtlardan Kurtaralım” kolektifinden 20’ye yakın çevreci militan, 27 Eylül günü Louvre Müzesi’ndeki cam piramidi koyu pekmeze buladı.

Siyahlara bürünmüş halde piramidin etrafını teatral bir yürüyüşle saran eylemciler, ellerini pekmezle dolu çantalara soktular. Eritilmiş şeker kamışından oluşan bu koyu renkli pekmez petrole benzerliğinden dolayı tercih edildi. Daha sonra eylemciler, turistlerin şaşkın bakışları altında piramidin cam yüzeyine pekmeze bulanmış el izlerini bıraktılar. Böylece Total’in çevre üzerindeki “kirli ellerini” teşhir etmek istiyorlardı. Petrol ve doğalgaz şirketi Total, birkaç yıldır Louvre Müzesi’yle işbirliği içinde ve Apolon galerisi veya İslam sanatları bölümünde olduğu gibi çeşitli yenileme çalışmalarına mali kaynak sağlıyor.

E-Skop‘tan Uraz Aydın’ın çeviri haberine göre; “Louvre’u Kurtaralım” kolektifi, kültür dünyası üzerinde ulusal ve küresel bir ağırlığa sahip olan müzeyi Total ile olan bu ortaklığa son vermeye çağırıyor.

2017’de müzenin birinci katında bulunan Semendirek Nikesi heykelinin önündeki merdivenleri, Total gibi petrol şirketleri tarafından denizde yaratılan tahribatı teşhir etmek için uzun bir kara çarşafla kaplamışlardı.

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın