Paris’te iklim eylemcileri seslerini duyurmaya devam ediyorlar

0
8 Ekim günü, Paris’te iklim eylemcileri Chatelet Meydanı ve Köprüsü’nü kapatarak, iklim değişikliğine karşı canlıların yaşamlarının korunması için acil önlemler alınması gerektiğini dile getiriyorlardı. Eylem bugün de devam ediyor. Sabri Ender Eren, gelişmeleri aktarmaya devam ediyor.

“Zorlu bir akşamdan, yağmurlu bir sabaha uyanan Yokoluş İsyanı direnişçileri çarşamba günü hâlâ direnişe devam ediyorlar. Polis ise bu 300 kişinin dağılmalarını engellemek için yakından takip edip aynı zamanda uzaktan kontrol etme çabasında. Köprünün ucundaki yollar ise jandarma tarafından tamamen kapatılmış durumda. Fakat önlemleri Fransa’nın dört bir yanından gelmiş katılımcılarının mesajlarını duyurmasına engel değil. Tüm hafta kamp yapanların amacı, yokoluşun sadece bilenlere değil, duymamış olanlanlara da iklim değişikliği ve ekolojinin aciliyetini duyurmak. Medya ve devletler konunun üzerine daha ciddiyetle gitmesi ve karbon salınımının 2025’e kadar azaltılması acil talep ediyorlar.”

Paris’te iklim eylemcileri seslerini duyurmaya devam ediyorlar Paris’te iklim eylemcileri seslerini duyurmaya devam ediyorlar Paris’te iklim eylemcileri seslerini duyurmaya devam ediyorlar Paris’te iklim eylemcileri seslerini duyurmaya devam ediyorlar Paris’te iklim eylemcileri seslerini duyurmaya devam ediyorlar Paris’te iklim eylemcileri seslerini duyurmaya devam ediyorlar

Aktaran ve fotoğraflar: Sabri Ender Eren

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın