Kaz Dağlarında Alomos Gold’a geri adım attırıldı Direniş sürüyor

0
Kaz Dağlarında maden arama faaliyeti yürüten Alamos Gold’un maden ruhsatı yenilenmedi. Aralık ayına kadar yenilenme ihtimali olabileceğini dile getiren direnişçiler, nöbetin devam edeceğini duyurdu.

Kaz Dağlarında maden arama faaliyetleri yürüten Kanadalı şirket Alamos Gold’un Kirazlı Altın Madeni Projesi ruhsatı yenilenmedi ve inşaat faaliyetleri askıya alındı.

Alamos Gold’un taşeronlarından Doğu Biga Madencilik, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Kirazlı Altın Madeni Projesi’nin 2021 yılında faaliyete geçeceğii duyurdu. Aralık ayına kadar da yenilenme ihtimalinin olabileceğini dile getiren direnişçiler, nöbeti bırakmayacaklarını da duyurdu.

Alamos Gold Şirketi, 14 Ekim’de yaptığı açıklama ile 13 Ekim’de sona eren ruhsatının yenilenmesini beklerken, Kaz Dağlarındaki faaliyetlerini askıya alındığını duyurdu. Şirketin madencilik ruhsatı iptal edildi fakat ruhsat yenilene kadar inşaat faaliyetleri yürütülemeyecek. Şirket, Enerji Bakanlığı ile ruhsat yenilenmesi için görüşmelere devam edeceğini de bildirdi. Bununla birlikte Doğu Biga Madencilik, kendi sosyal medya hesabı üzerinden, Kirazlı Altın Madeni Projesi’nin 2021 yılında faaliyete geçeceğini söylemişti.

Ekoloji Birliği ve Her Yer Kaz Dağları açıklamaları:

Ekoloji Birliği de Alamos Gold’un söz konusu alanı acilen boşaltması gerektiğini ve yasal anlamda konun takipçisi olacağını ifade etti.

Yaşam savunucuları Her yer Kazdağları Twitter hesabından bir açıklama yayımladı. Direnişçiler açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

“Doğu Biga Madencilik, bugün attığı tweet ile Kirazlı projesinin başlangıç tarihini 2021 olarak duyurdu. Bugünden önce başlayan kimi altyapı çalışmaları dahil 2021e kadar şirketin ve taşeron firmaların sürdüreceği her ön çalışma niteliğindeki işlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Bu kazanım, 81 gündür zor şartlara, provokasyonlara, yıldırmalara rağmen 7/24 sürdürmekte ısrar ettiğimiz nöbet ve kamuoyu desteği sayesindedir. Mücadelemiz ve gece-gündüz nöbetimiz hız kesmeden devam edecektir.

Projeyi iptal ettirene, onlar buradan gidene kadar biz Kazdağları’nı terk etmiyoruz. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!”

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın