Sapanca’da Çadır Nöbetçilerine Baskın!

0
Sapanca’da bu sabah polis baskın yaparak çadır söktü ve direnişçileri dağıttı. Çadırda nöbet tutan direnişciler 15 gün boyunca rahatsız edilmeyeceklerine dair güvence almış olmalarına rağmen yapılan bu ani baskını protesto etti: “Emri veren vali, izni veren belediye hepsi şirketin mefaatlerini koruyor”

Bir vatandaş şu sözlerle tepkisini dile getirdi “Bu cuma günü, bu mübarek kandil gününde mahalle sakinlerine yapılan bu uygulamayı reva görenleri de Allah’a havale ediyorum. Bugün,bu mübarek günde yapılan şeyi Allah hak görmeyecek, bugün nasıl yapacağız bilmiyorum ama Kırkpınar’daki herkese haber verelim, muhtarlarımız bize yardımcı olsun, kapı kapı çağıralım herkesi, akşam anayolu kapatalım, çadırla arabalarla kalabalık olalım, sakin olmakla bu iş olmuyor. Emri veren vali, izni veren belediye hepsi şirketin menfaatlerini koruyor, köy halkının isteklerini düşünen yok. Yazıklar olsun!”

Yaşam ve Dayanışma Yolcuları Facebook sayfasından yaptığı açıklamada Sapanca’daki nöbete destek verme çağrısında bulundu.

#HerYerSapancaHerYerDireniş

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın