Ölen geyiğin midesinden yedi kilo plastik çıktı

0

Tayland’da bir ulusal parkta ölen geyiğin midesinden yedi kilo çöp çıktı. Geyiğin midesinden çıkan çöplerin arasında plastik poşet, kahve ambalajları var.

Tayland’ın kuzeyindeki Khun Sathan ulusal parkında ölen bir geyiğin midesinden plastik torbalar, hazır kahve poşetleri, iç çamaşırı ve naylon sicim dahil toplam yedi kilo çöp çıktı. Park görevlileri, hayvanın uzun bir süredir çöp yemiş olması gerektiğini söylüyor.

Gazete Duvar‘ın haberine göre; Park Müdürü Kriangsak Thanompun’ın açıklamasına göre bir park görevlisi 10 yaşındaki erkek geyiği 25 Kasım’da buldu. Hayvanın midesinde plastik eldiven, hazır erişte ve küçük bir havlu da çıktı. Kriangsak, “Uzmanlar, plastik atıkların hayvanın sindirim borusunu tıkadığını düşünüyor” dedi.

Tayland’da kurtarılma fotoğrafları sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşılan bir yavru deniz ineği Ağustos’ta yediği plastikten ölmüş, geçen yıl da ölen bir balinanın midesinde çok miktarda plastik bulunmuştu.

75 milyar plastik atık

Çevre örgütleri, Tayland’da bir yılda 75 milyar adet plastik poşetin atıldığını söylüyor. Tayland Çevre Bakanı, Ocak 2020’den itibaren büyük mağazaların plastik poşet kullanımına son vereceğini açıklamıştı. (BBC Türkçe)


Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın