Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın Kadın, Emek ve Doğa!

0

Kovid-19 salgını nedeniyle bugün üç günlük yasak süreci başladı. Yasağın ilk günü 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramına denk geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Ekoloji Birliği, 1 Mayıs’ın, salgının gölgesinde bırakıldığını ve sokağa çıkma yasağının 1 Mayıs tarihinden itibaren başlatıldığının da dikkatini çekti. Ekoloji Birliği Sokağa çıkma yasağı olmayan yerlerde meydanlarda, yasak olan yerlerde ise balkonlardan kutlanacağını da söyledi. 

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı ve sokağa çıkma yasağının bugünden itibaren başlaması nedeniyle Ekoloji Birliği açıklama yaptı.

“Emeğin, kadının ve doğanın sömürülmediği yeni bir düzen için yaşasın 1 Mayıs” vurgusunu yapan Ekoloji Birliği, “Bu yasak taleplerimizi dile getirmemizin önüne engel olamayacak. İktidar bu süreçte zaman zaman çeşitli önlem paketleri ilan etti. Ne yazık ki paketler hep sermayenin çıkarına oldu. İşçi ve emekçiler, yoksullar, emekliler, üretici köylüler, küçük esnaf şiddete uğrayan kadınlar tedbir paketlerinden yararlanamadı” şeklinde ifade etti.

Kovid-19 önlem uygulamaları işçileri ve emekçileri es geçti

Yasağın ilk günü 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramına denk geldi.
Kovid-19 salgını nedeniyle bugün üç günlük yasak süreci başladı. Yasağın ilk günü 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramına denk geldi.

Tüm krizler gibi Kovid-19’un da işçi ve emekçileri, yoksulları ve kadınları vurduğunun altını çizen Ekoloji Birliği; fabrikalarda, maden ocaklarında, şantiyelerde işçiler sosyal mesafe gibi önlemlerinin uygulanmadan çalışmaya mecbur bırakıldığını söylediler. Bununla birlikte DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Kovid-19 salgını sürecinde zorunlu olmayan iş yerlerinin kapatılarak çalışanlara ücretli izin verilmesi, işten çıkarmaların yasaklanması, küçük esnafa destek, emekçilerin kredi ve borçlarının ertelenmesi, ücretsiz sağlık hizmeti gibi çeşitli acil önlemler talep etmelerine rağmen, bu talepler göz ardı edildi.

Emek ve demokrasi güçleri, kadın hareketi ve ekoloji örgütlerinin birliğini savunan Ekoloji Birliği, sokağa çıkma yasağı olmayan yerlerde meydanlarda, yasak olan yerlerde de balkonlarımızdan ve sosyal medyadan taleplerimizi ortaklaştırarak haykıracağımı söyledi.

Kaynak: Ekoloji Birliği

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın