Rüya Kurtuluş Derhal Serbest Bırakılsın!

0

Kuzey Ormanları’ndan Kazdağları’na, Karadeniz’in vadileri ve yaylalarından İstanbul’da yapılmak istenen “rant kanalı”na kadar bütün mücadelelerde her zaman yan yana durduğumuz Rüya Kurtuluş, dün Boğaziçi öğrencilerine destek verdiği için gözaltına alındı. Rüya Kurtuluş derhal serbest bırakılmalıdır.

Ekoloji Birliği’nin (EB) yapmış olduğu açıklamanın tam metnini sunuyoruz:

BASINA VE KAMUOYUNA

12.02.2021 Türkiye’nin her yerinden 66 ekoloji örgütünün dayanışma ile oluşan, Ekoloji Birliği’nin yürütme kurulu üyesi olan Rüya Kurtuluş, dün Çağlayan Adliyesi’nin önünde, Boğaziçi öğrencilerine destek verdikleri için gözaltına alınan öğrencilere destek olduğu için gözaltına alındı.

Her yerde her fırsatta yaşam alanlarını tarumar edenlere karşı verdiğimiz haklı mücadelemizin emekçisi, bütün canlıların dostu yoldaşımız, Kuzey Ormanları’ndan Kazdağları’na, Karadeniz’in vadileri ve yaylalarından İstanbul’da yapılmak istenen “rant kanalı”na kadar bütün mücadelelerde her zaman yan yana durduğumuz, anayasa tarafından teminat altına alınmış olan yasal hakkını kullanan arkadaşımız Rüya Kurtuluş derhal serbest bırakılmalıdır.

Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin kayyum rektöre karşı gösterdikleri demokratik itirazları, demokrasi isteyen her bireyin ortaklaştığı bir taleptir.

Vadilere, ormanlara, belediyelere, okullara, sivil toplum kuruluşlarına kayyum atanmasına, halkın iradesinin yok sayılmasına tepki göstermek ve protesto etmek, uluslararası hukuk normlarına konmuş imzalarla da teminat altına alınmış haklar ve özgürlükler kapsamında son derece meşrudur.

Savcılık önce ifadesi alınıp serbest bırakılacağını bildirdiği arkadaşımızı, İstanbul Valiliği’nin gece yarısı yaptığı açıklama ile terörizm ile ilişkilendiren bir dosyayı bir anda ortaya çıkararak, gözaltı gerekçesini anlaşılmaz ve usullere aykırı şekilde, keyfi bir uygulama ile değiştirmiştir.

İddiaya göre gerekçe Rüya’nın 20 Eylül’de Fransız Lape Hastanesi önünde gerçekleştirilen Kanal İstanbul eyleminde yaptığı “İstanbul halkının çoğunluğu bu projeye karşı. Niye bu kadar sağırsınız? Sağır sultan o Saray’da altın kaplama musluklarını göstersin diye mi? O sağır sultan kendi iktidarı devam etsin, üç beş tane patron zengin olsun diye mi? Oralardan bize şov yapsın diye mi? Halkın başını ezsin diye mi? bunun için mi çalışıyorlar” konuşmasıdır.

Yürütme Kurulu üyemiz Rüya Kurtuluş acilen serbest bırakılmalıdır!Bir kere daha haykırıyoruz:Yaşam alanlarını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz.Demokrasiden, özgürlüklerden vazgeçmeyeceğiz.

#SesimiziKesemezsiniz

EKOLOJİ BİRLİĞİWeb: www.ekolojibirligi.com​ E-mail: ekolojibirligi@gmail.com Twitter: @ekolojibirligi

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın