Karıncalar İkizdere İçin Toplanıyor -I-

0

Karıncalar, İkizdere direnişini ele almak için her hafta çevrimiçi olarak toplanma kararı aldı. İlk toplantı yerel direnişçilerin de katılımıyla 9 Mayıs 2021 tarihinde saat 21.00’de tüm doğa ve yaşam savunucularına açık olarak gerçekleştirilecek.

Kısaca Karıncalar olarak adlandırılan, Karıncalar -Çevre ve Ekoloji Hareketleri İletişim ve Dayanışma- Ağı (KA), Cengiz Holding’in İkizdere halkının protestolarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürmesinin yarattığı gerginlik ve bölgeden gelen çağrı ve talepleri dikkate alarak her hafta Pazar günleri saat 21.00’de tüm doğa ve yaşam savunucularına açık toplantılar gerçekleştirme kararı aldı.

Ülke ölçeğinde kurulmuş olan ilk ekoloji ağı (2018) olan Karıncalar grubu yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu; “Türkiye Ekoloji hareketi tarihsel olarak bir gerçeği çok iyi kavramıştır. Bu gerçek sözlerde değil, uygulamada da kendini göstermektedir. O basit gerçek şudur: Ekoloji hareketi bir bütündür. Bir bölgede mücadeleyi kaybetmek bütün Türkiye’de kaybetmek demektir. İkizdere’de kaybetmek Kazdağları’nda da kaybetmektir. Ekolojik yıkımın öznelerinden biri olan Cengiz Holding’e karşı hem İkizdere’de hem de Kazdağları’nda kazanmak zorundayız!”

Karıncalar grubu yapılacak toplantıların halka açık olacağını dile getirdi; “Toplantılarımız halka açıktır, alenidir, şeffaftır. Türkiye’de çevre tahribatı ve ekolojik yıkım -genel olarak- hukuka aykırı olarak halkın gözüne sokularak açıkça yapılmaktadır. Bizler de Karıncalar olarak bu gözü karalığa karşı sesimizi açıkça -ne kadar duyurabilirsek o kadar- yükseltmek zorundayız. Bu meşru hakkımızdır. Bu açıklık Karıncalar Ağı’nın aynı zamanda kuruluş ilkelerinden biridir. Toplantılarımız örgütlü ya da örgütsüz tüm yaşam savunucularına -ayrım gözetmeden- açıktır.”

İlk toplantı İkizdere yerelinden direnişçilerin de katılımıyla gerçekleştirilecek. Direnişçiler söz alarak bölgede yaşananları aktaracak ardından ekoloji hareketinden neler beklediklerini dile getirecekler. Toplantının ikinci bölümde katılımcılar neler yapılabileceği konusunda görüşlerini ortaya koyacaklar. Üçüncü ve son bölümde ortaya atılan görüşler hakkında beyin fırtınası ve değerlendirmeler yapılarak toplantı sonlandırılacaktır.

Karıncalar grubu toplantı tamamlandıktan sonra elde edilen bilgileri başta Ekoloji Birliği (EB) olmak üzere Kazdağları Ekoloji Platformu (KEP), Artvin Çevre Derneği gibi Cengiz Holding’in doğa katliamlarını yakından tanıyan ekoloji örgütlerine ve bireysel olarak mücadele veren tüm yaşam savunucularına ulaştırmaya çalışılacak. Her örgüt ya da birey İkizdere direnişine ne şekilde katkı vereceğini kendi oluşumlarında ya da bireysel olarak karar verecektir. Karıncalar ağırlıklı olarak konunun analizini yapıp neler yapılabileceğini ele almakla yetinecek.

9 Mayıs 2021 tarihinde saat 21.00’de yapılacak Zoom toplantısına burayı tıklayarak ya da aşağıdaki erişim bilgilerini girerek ulaşabilirsiniz. [Erişim bilgileri: Meeting ID: 820 8729 0580, Passcode: 138162]

NOT: Karıncalar Ağı’nın Google Grubu’nda “İKİZDERE İÇİN NE YAPABİLİRİZ?” başlığını taşıyan mail altında neler yapabileceğimizi yazılı olarak tartışmaya açmış bulunuyoruz. Gruba katılmak ve bu tartışmalara yazılı olarak da katkı vermek isterseniz Karıncalar Ağı’na katılabilirsiniz. Bunun için varkarincaninkardesi@gmail.com adresine mail atabilir ya da bu linkten başvuru yapabilirsiniz. Karıncalar Ağı’nın WhatsApp grubuna da eklenmek isteyenler gönderecekleri mailde ad/soyad ve telefon numaralarını yazabilirler. [Fotoğraf: Dokuz8 Haber]

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın