14 Aralık’ta ÇAMBÜKÜ İÇİN YOLLARDAYIZ!

0

Çambükü köylülerinin çığlığına kulak vererek Ekoloji Birliği (EB), İklim Adaleti Koalisyonu (İAK) gibi pek çok bileşenli ekoloji örgütleri ile, Doğa İçin Sanat Derneği (DİSDER) ve Karıncalar Ekoloji Ağı’ndan (KA) aktivistlerin katılımıyla oluşturulan “Çambükü İçin Yollardayız” ortak çalışma grubunda alınan karar doğrultusunda yollara düşüyoruz! Son dönemde ülke ölçeğinde en faal oluşumlar eşliğinde doğa ve yaşam savunucularına sesleniyoruz; Yollara Düşme Vaktididir!

Ekoloji Örgütleri ve Ağları Arasında Ortaklaşma Güçleniyor!

Son dönemlerde ekoloji örgütleri ve ağlari arasinda daha önce benzerine çok az -belki de hiç- rastlamadığımız bir ortaklaşma ve dayanışma ruhu ortaya çıkıyor. Gerek ekoloji örgütleri ve gerek bağımsiz mücadele veren doğa ve yaşam savunucuları yerel direniş alanlarında verilen mücadelelere destek vermek için yıpratıcı örgütsel ve bireysel farklılık ve gerginlikleri paranteze alarak, ortak değerleri öne çıkararak hızla bir araya gelerek direniş alanlarında buluşmak üzere ülkenin pek çok köşesinden yollara düşüyor. Bunun örneklerini İkizdere’de, Akbelen’de, Dersim’de, İliç’te yaşadık, yaşıyoruz, ileride bu dayanışma ruhunun giderek daha da güçleneceğinden de kuşkumuz yok.

Bu defa gözler Çambükü köyünden gelen çağrıya odaklandı. Ekoloji hareketi yoğun gündemine rağmen bu çağrıya sessiz kalmadı, kalamazdı. Ekoloji aktivisteleri, kurumsal yapıların getirdiği bürokratik karar alma süreçlerinin ağırlığı ve hantallığını aşarak ve çok kısa zamanda karar alarak ortak bir irade ile yollara düşüyor! Çambükü köyünde yaşananları araştırmak ve direnişe destek olmak üzere ilk öncü heyetimiz, ilk öncü aktivist grubumuzla Amasya yollara düşeceğiz.

NOT: 14 Aralık 2022 Çarşamba günü saat 20:00’de Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi, 21:30’da Kadıköy Evlendirme Dairesi önünden Amasya Çambükü köyüne araç kaldırılacaktır. Ankara üzerinden Çambükü Yolculuğu‘na dahil olmak ve Çambükü İçin Yollardayız çalışma grubuna katılmak isteyenler 0532 518 05 16 nolu telefonla irtibat kurabilir.

Görsel: Koray Türkay

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın