Ülkece Kuruyoruz, Salda Gölünü de Kurutacaklar – Tuncay Koç

0

Salda Gölü’nde yapılması planlanan “Millet Bahçesi” ile ilgili gerçekleştirilen ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan dava reddedildi. Avukatlar, kararın ekolojik katliama neden olacağın belirttiler.

Avukat Tuncay Koç şunları dile getirdi: “Salda Gölünün millet bahçesi yapma ihalesine karşı açtığımız dava reddoldu.

Dava tam üç mahkeme değiştirdi. Hakimler bu ateş parçası davayı eline almak istemedi. Malum, Cumhurbaşkanı istemişti bizzat, Millet bahçesi yapılsın diye.

Yalnız alan SİT alanıydı. Buna rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı alanla ilgili yetkiyi TOKİ’ye verdi. Evet, meğer SİT alanıyla ilgili de TOKİ yetkiliymiş, bilmiyorduk, ama bürokrasimiz öyle uygun görmüş, ‘bağımsız’ mahkememizde tasdik etmiş.

Böylece planlar kesinleşmeden, ÇED e gerek duymadan, sulak alanlar mevzuatına takılmadan, çevre koruma statüsü filan umurda olmadan yapabilecekler “Millet bahçesini” TOKİ isterse evinize bile gelip ortasına beton dökebilir diyor bence karar…

Hani Dipsiz Göl’ü definecilere vermişler ve gölü kurutmuşlar, sonra SİT alanı ilan etmişlerdi ya, şimdi de SİT alanı olan gölü inşaatçılara verip yine gölü kurutacaklar…

Sonuç değişmiyor, ülkece kuruyoruz…”

Share.

About Author

Leave A Reply