YAPTIĞINIZ SUÇTUR!

0

Prof. Dr. Beyza Üstün göz altına alınan isimlerden bir tanesi (25 Eylül 2020). Yeşil/Ekoloji hareketinin simge isimlerinden biri olan Üstün’ün Kanal İstanbul projesine karşı yükselen muhalefetin odağında yer alan isimlerden biri olması yapılan göz altının amacının aynı zamanda yaşam savunucularına yönelik bir yıldırma politikası olduğu anlaşılıyor.

27 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen “Kanal İstanbul” Projesi için yapılan ÇED toplantısının tüm İstanbul halkını ilgilendirdiğini ve halkın toplantıya alınmadığını belirten Beyza Üstün, toplantıda konuşmalar devam ederken toplantıdakileri salonu terk etmeye çağırmıştı. Üstün Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonunun aktif katılımcılarından biri.

Kendisinin ÇED toplantısında yaptığı kısa konuşmanın metni ve videosunu yayınlıyoruz:

“Usulen yanlış yapıyorsunuz. Burası halkın buluştuğu bir yer değil. Dolayısıyla katılımı hiç olamaz. İki nedenle… Danıştay aldığı kararlarda şunu söyler. Bu yapılacak olan projenin yapıldığı yerler de dahil olmak üzere etkilenen herkese haber vermek zorundasınız. Usulen yanlış yapıyorsunuz. Buranın halkı yok burada. Bu kanal, İstanbul’u ilgilendiriyor, bu kanal halkı ilgilendiriyor. Sadece Arnavutköyü değil, Küçükçekmece’yi değil… Yaptığınız suçtur”

Share.

About Author

Leave A Reply