Çagrımızdır: İkizdere’yi resmet! (IV)

0

Türkiye’nin her yerinden gelen doğa ve yaşam savunucuları Karıncalar, İkizdere direnişini yükseltmek için 4. buluşmasını gerçekleştiriyor. Bu defa çağrımız amatör ya da profesyonel tüm ressam ve resim severlere yönelik olacak. Toplantı İkizdereli direnişçilerin katılımıyla pazar günü -30 Mayıs 2021 tarihinde- saat 21.00’de gerçekleşecek.

Aralarında Ercan Dağ’ın da bulunduğu yaşam savunucusu, aktivist ressam arkadaşlarımız şunları dile getirdi; “İkizdere de yapılanlara bizler kayıtsız kalamazdık. Fırçamız ve tuallerimizle, taş ocağı açılacak diye geçimini arıcılıkta ve doğa sayesinde sağlayan İkizdere köylüsünün yanındayız, daha önce Kazdagarı, Validebağ, Emirdağ ve Türkiye’nin birçok yerinde onlarca talanı resmettik. Yerellerdeki yaşam savunucuları yanında durduk ve doğaya yapılan saldırıların son bulmasına katkı verdik.”

Karıncalar olarak Deleuze ile birlikte sanatın ve direnişin ikiz ruhunun altını bir kez daha çizerek tüm yaşam savunnucularını 30 Mayıs 2021 pazar günü saat 21.00’de amatör ve profesyonel ressam arkadaşlarımızla birlikte İkizderli direnişcilerle buluşmaya, bölgede yaşanan son gelişmeleri ele aldıktan sonra neler yapabileceğimizi konuşmaya davet ediyoruz. Hedeflerimizden biri Haziran Yaz Sergisi hazırlıklarıdır.

“Yalnızca direnme eylemi ölüme direnir. Direnme sanat eseri biçimine ya da insanların mücadelesi biçimine bürünebilir. Ölüme direnen şey nedir? Direnen şey sanattır. İşte sanatın, sanat eserinin direnme eylemiyle sıkı fıkı ilişkisi buradan gelir. Bana göre en yakın ve en esrarengiz ilişki budur.” (Gilles Deleuze)

Toplantıya burayı tıklayarak ya da aşağıdaki bilgileri girerek katılabilirsiniz

Topic: İkizdere
Time: May 30, 2021 09:00 PM Istanbul

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/82638992175?pwd=VDlxMUlMZjlnbG4xZTcyRDBjSXFPQT09

Meeting ID: 826 3899 2175
Passcode: 109595

Not: Karıncalar Ağı’na katılabilirsiniz. Bunun için varkarincaninkardesi@gmail.com adresine mail atabilir ya da bu linkten başvuru yapabilirsiniz. Karıncalar Ağı’nın WhatsApp grubuna da eklenmek isteyenler gönderecekleri mailde ad/soyad ve telefon numaralarını yazabilirler. 

Share.

About Author

Leave A Reply