Direnişler Buluşuyor! Hukuk Yoksa Meşru Direniş Var (I)

0

Validebağ, Gerze, İkizdere ve Saros Körfezi direnişçileri “Hukuk Yoksa Meşru Direniş Var” diyerek deneyimlerini aktarmak, dayanışmayı büyütmek için 8 Temmuz 2021 tarihinde saat 21.00 de bir araya geliyor. Çevrimiçi toplantı sosyal medyadan canlı olarak yayınlanacak. Tüm doğa ve yaşam savunucuları davetlidir.

1990lı yıllarda Validebağ’da, 2000li yıllarda Gerze’de, 2021’de İkizdere ve Saros Körfezi’nde başlayan direnişler bugün de hız kesmeden devam ediyor. Direnişler arasında köprüler kurmak, deneyimler aktarmak, iletişim ağları örmek ve dayanışmayı büyütmek için 8 Temmuz 2021 tarihinde Karıncalar Ağı‘nın gerçekleştireceği çevrimiçi toplantıda yaşam savunucuları bir araya geliyor.

Ekoloji Hareketleri İletişim ve Dayanışma Ağı Karıncalar daha önce İkizdereli direnişçilerle, bir tanesine Validebağ Gönüllüleri’nin de katıldığı, 5 ayrı çevrimiçi toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıların devamı niteliğinde olan “Direnişler Buluşuyor, Hukuk Yoksa Meşru Direniş Var” başlıklı toplantılara bundan sonra da devam edilecek. Karıncalar Ağı ülke ölçeğindeki direnişçileri buluşturmaya, bir araya getirmeye devam edecek.

Toplantı iki bölümden oluşacak birinci bölümde uzun soluklu direnişlere imza atan ve davalarında başarılı olan Validebağ ve Gerze direnişçilerine söz verilecek. Validebağ Gönüllüleri‘nden Burcu Kiriş ve Arif Belgin söz alarak Validebağ direnişin dünü bugünü hakkında birer konuşma yapacaklar. Yeşil Gerze Çevre Platformu‘ndan ise Şengül Şahin ve Ferhat Hançer söz alarak Gerze direnişini anlatacaklar. Toplantının birinci bölümü konuşmacıların sorulara verdikleri yanıtlardan sonra forum formatında devam edecek.

İkinci bölümde mücadeleleri 2021 yılında başlayan İkizdere ve Saroz Körfezi direnişçilerinden birer yaşam savunucusu söz olacak. İkizdere Çevre Gönüllüleri‘nden Osman Baş, Saros Gönüllüleri Dayanışması‘ndan Mürşide Ertürk Çoban söz alarak direnişlerin sorunlarını dile getirecekler.

Toplantının üçüncü ve son bölümünde, bundan sonra neler yapılabileceği hakkında yapılacak forumla sonlandırılacak.

Toplantıya tüm doğa ve yaşam savunucuları davetlidir.

Moderatörler: Tuğçe Özçelik ve Kaan Meriç

Toplantıya Katılım İçin burayı tıklayabilirsiniz

(Meeting ID: 202 099 1998 , Passcode: 1234)

NOT(1): Katlım linki toplantı başlamadan önce burada, Karıncalar Ağı‘nın mail ve WhatsApp gruplarında da paylaşılacak.

NOT(2): Türkiye Ekoloji Hareketleri İletişim ve Dayanışma Ağı Karıncalar‘ın Google Grubu’na eklenmek isteyenler  varkarincaninkardesi@gmail.com adresine mail atabilirler. Karıncalar Ağı’nın WhatsApp grubuna da eklenmek isteyenler yukarıdaki adrese gönderecekleri mail’de Ad/Soyad ve telefon numaralarını yazmaları yeterli.

Share.

About Author

Leave A Reply