Direnişler Buluşuyor! Hukuk Yoksa Meşru Direniş Var (II)

0

“Direnişler Buluşuyor! Hukuk Yoksa Meşru Direniş Var” başlıklı toplantıların ikincisini gerçekleştirmek için 28 Temmuz 2021 tarihinde yaşam savunucuları Karıncalar Ağı’nda bir araya geliyor. İlk toplantıda Validebağ, Gerze, İkizdere ve Saros Körfezi direnişçileri buluşmuş karşılıklı olarak deneyim aktarımında bulunmuşlardı. Bu ikinci toplantıda Kazdağları direnişcileriyle Muğla Akbelen Ormanı’nını savunmak için çadır nöbeti tutan yaşam savunucuları bir araya geliyor.

Bundan iki yıl, iki gün önce başlamış ve aralıksız olarak 425 gün çadır nöbeti tutarak doğa ve yaşam düşmanı Kanada şirketi Alamos Gold’u yerli taşeronlarıyla birlikte Kazdağları’ndan kovarak benzerine az rastlanan bir başarıya imza atan Kazdağları direnişçilerinden bir grup yaşam savunucusu Balaban tepesinden sonra Akbelen ormanında çadırını çoktan kurmuş durumda! “Her Yer Kazdağları” diyerek bir araya gelen aktivistleri geçtiğimiz günlerde Saros Körfezi mitinginde de pankart açtıklarını görmüştük.

Muğla’da mücadele veren Deniz Gümüşel; “Mücadelenin tehdit altındaki Akbelen Ormanı’na taşınması kavrayışımızı derinleştirtirdiği gibi dayanışmayı da güçlendiriyor. Müşterekleri geri talep ederken yan yana duruşumuz, sermayenin alanını sınırlıyor. Sırf bunun hazzı için yaşasın çadır direnişimiz!” diyerek yaşam savunucularını direniş kampına davet ediyor.

“Heryer Kazdağları” oluşumundan Ferzan Aktaş; “Dün Kazdağları’nda bugün Akbelen Ormanı’nda, tüm ormanlar özgürleşene kadar her ağacı tek tek savunacağız. Yaşamdan yana olan herkesi Akbelen Ormanı nöbetine destek vermeye davet ediyoruz.” çağrısında bulundu.

Çevrimiçi olarak yapılacak toplantı sosyal medyadan canlı olarak yayınlanacak. Farklı direniş alanlarından katılanlar toplantının açılış bölümünde duyurularını yapabilecekler. Toplantıya tüm doğa ve yaşam savunucuları davetlidir.

Tuğçe Özçelik ve Kaan Meriç’in kolaylaştırıcılığını yapacağı toplantı saat 21.00 de başlayacak.

KATILIMCILAR:
Kazdağları Direnişi
İkizköy Akbelen Direnişi

Toplantıya Giriş ve Selamlama/ Karıncalar Ağı’nın tanıtımı, toplantının konusu ve amacı/ Kazdağları ve Akbelen kampları dışında direniş alanlarından katılım sağlayanların duyuru ve çağrılarının yapılması

Toplantının ana teması: Direniş Çadırları ve kampları

1-Bölüm
Konuşmacı: Akbelen Direnişi’nden Nejla Işık 30 dk.
Soru-Cevap
15 dk.
(Kolaylaştıran: Tuğçe)

2-Bölüm
Kazdağları Direnişi’nden Ferzan Aktaş
30 dk.
Soru-Cevap
15 dk.
(Kolaylaştıran: Kaan)

Toplantıda konuşmacılar ve katılımcıların öne çıkarcağı konular.

Direnislerin kısa ve öz tarihçesi (Neden direniş başladı? Ne zaman başladı?) Çadırlı Direnisler Nasıl Yapılıyor? Bu direnislerde sizi en çok zorlayan ve eksikliği hissedildi şeyler nelerdi? Diğer direniş alanları ile iletişiminiz var mı? Varsa nasıl kuruldu? Bundan sonraki direniş sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz? Örgütlenme ile ilgili çalışmalarınız neler ve hangi aşamada? Tam olarak istedikleriniz nedir, ne olursa direnişi başarılı sayacaksınız?

NOT(1): Katlım linki toplantı başlamadan önce burada, Karıncalar Ağı‘nın mail ve WhatsApp gruplarında da paylaşılacak.

NOT(2): Türkiye Ekoloji Hareketleri İletişim ve Dayanışma Ağı Karıncalar‘ın Google Grubu’na eklenmek isteyenler  varkarincaninkardesi@gmail.com adresine mail atabilirler. Karıncalar Ağı’nın WhatsApp grubuna da eklenmek isteyenler yukarıdaki adrese gönderecekleri mail’de Ad/Soyad ve telefon numaralarını yazmaları yeterli.

Share.

About Author

Leave A Reply