Kampanyaya destek! İLİÇ Yolcuları İstanbul’dan Hareket Etti..

0

İLİÇ’i zehirleyen altın madeninin 3 kat büyütülmesi kararını protesto eden yaşam savunucularının açtıkları davanın bilirkişi keşfi yarın -13 Nisan- yapılacak. Keşfe katılmak için İstanbul’dan iki otobüs dolusu protestocu yola koyuldu. Yolcular, ülke genelinde aktif olan ekolojistlerden bu akşam 21.00’de yapacakları Twitter kampanyasına destek bekliyor! İlk Tweet saat 20.50’de ‘İliç Havzası Doğa ve Çevre Platformu’ tarafından paylaşılacak.

??Erzincan İliç’te %80’i Kanadalı Alacer Gold şirketine ait Çöpler Altın Madeni Kompleksi’nde son 10 yıldır katliam yapılıyor! Fırat Havzası üzerinde, Fırat Nehri’nin 300 metre dibinde kurulu siyanürlü atık havuzları ve yüzlerce metre derinliğinde maden çukurları ile doğa ve yaşam tehdit ediliyor! Bugün saat 21.00’da bu katliamı duyurmak için Twitter’da eylemdeyiz!
✔️%20’si iktidara yakın Çalık Holding’e ait şirket maden sahası ve atık havuzlarında 3 kat kapasite artışı yapmak için ÇED Olumlu raporu aldı bakanlıktan.
✔️ ÇED Olumlu kararına itiraz eden TMMOB Maden Mühendisleri Odası’nın açtığı davaya karşılık, mahkemenin atadığı bilirkişi keşfi 13 Nisan Çarşamba günü İliç’te yapılacak.
✔️Kapasite artışı gerçekleşirse 640 futbol sahası büyüklüğünde atık havuzu kapasitesine ulaşılacak! Siyanür havuzlarında biriken asit ve siyanürlü su evaporatörler ile püskürtülerek havaya karışacak!
✔️Tunceli, Malatya, Sivas Divriği’ye kadar genişleyecek projenin büyütülmesi, Fırat’ın aktığı tüm Anadolu’nun, Mezopotamya’nın sorunudur!
Ülkenin dört bir yanından doğa ve yaşam savunucuları da o yüzden İliç’te keşifte olacak!

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR
?????
Kampanyanın başlama saati 20.50 olacak. İlk Tweeti İliç Havzası Doğa ve Çevre Platformu Platformu (@ilicdogacevre) hesabından atacağız.
➡️ İlk on dakika başka hiçbir Twit atılmayacaktır.
➡️ Bu on dakikalık sürede @ilicdogacevre hesabından atılacak olan ilk Twiti önce beğenelim, sonra yorumla birlikte retweet edelim. Yorumumuzda tagi içinde geçecek şekilde mutlaka kullanalım.
➡️Yine atacağımz ilk twitin altına yorum yazalım, tagi yorumlarda da mutlaka kullanalım.
➡️ Saat 21.00’da herkes özgün Twitlerini atmaya başlayabilir. Atacağımız Twitlerde tagin olduğu görselleri kullanmak TT olmamızı hızlandıracaktır.

Erzincan İliç yalnız değildir! Kazdağları’ndan İkizdere’ ye Akbelen’den Munzur’a her yer mücadele ile büyüyecek dayanışma ile güçlenecek! Gösterdiğiniz desteğe, emeklerinize sağlık.
??✊?

Share.

About Author

Leave A Reply