Kleopatra Koyu için 15 gün sonra karar verilecek

0

Kleopatra Koyu’nu yapılaşmaya açan Tekirova Tabiat Parkı Gelişme Planı’na ilişkin açılan davanın duruşmasında söz alan davacı Sami Adaletli, bölge halkının denize girebildiği tek alanın burası olduğunu kaydetti. Adaletli, “Doğal hayatı bozacak yapılaşmanın önüne geçilmesini talep ediyoruz” dedi. Konuya ilişkin karar 15 gün sonra verilecek.

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova Mahallesi’nde bulunan Kleopatra Koyu’nu yapılaşmaya açan ‘Tekirova Tabiat Parkı Gelişme Planı’na ilişkin açılan davanın duruşması görüldü. Antalya 3. İdare Mahkemesinde gerçekleştirilen duruşmaya, Mimarlar Odası Antalya Şubesinin avukatları, Antalya Barosu ve davacı bölge halkından bazıları katıldı.

Yapılaşma doğal hayatı bozacak

Duruşmada ifade veren davacılardan Sami Adaletli, Tekirova Koyu’nun bölge sakinleri için önemine değinerek, bu bölgenin otellerle işgal edildiğini ifade etti. Burada faaliyete geçecek yapılaşmanın su kaynaklarını da tüketeceğine dikkat çeken Adaletli, turizm açısından da Tekirova halkına bir getirisi olmayacağını savundu. Adaletli ayrıca, Tekirova halkının denize girebileceği tek alan olarak Kleopatra Koyu’nun kaldığını, hala bakir olan bu alanın korunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Karar 15 gün sonra verilecek

Davacı vekillerinden Avukat Tuncay Koç ise, alanın Milli Parklar Kanunu ve Yönetmeliğine aykırı olarak planlandığını belirterek, “Bu yapılaşma ile alanın doğal dokusu yok edilecek. Bu yüzden planın iptalini talep ediyoruz” dedi. Mimarlar Odası Vekili Avukat Sevda Mesci de, planın iptaline karar verilmesini talep ederek, şöyle konuştu: “Alanda yapılaşmanın projeler ve planlamalarında eksiklik olduğu halde karar verildi. Yani alt ölçekli planlar yapılmadan karar verildi. Daha önce Göynük yakınlarında da bu tip yapılaşmaya gidildi. Bu uygulama doğal hayatı yok edecek. Dolayısıyla planların iptalini istiyoruz.” Davayı alan şirket vekili ise, önceki beyanlarını tekrar ederek davanın reddini talep etti. Orman Bakanlığı avukatlarının duruşmaya katılmadığı davada karar, 15 gün sonra verilecek.

Kaynak: Antalya Körfez, Müzeyyen Yüce

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın