Halk Plajları ihaleye çıkarıldı

0
Kültür Bakanlığı, halk plajı olarak kullanılan sahilleri ihaleye çıkardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı aralarında “tescil harici” taşınmazların da olduğu ve halen halk plajı olarak kullanılan sahilleri, 5 yıldızlı lüks otel yapımı için ihaleye çıkardı.

Otel sahiplerine verilecek olan sahillere en az 49 yıl yurttaşlar tarafından kullanılamayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen ihaleye göre; Antalya’nın Kemer Çamyuva, Göynük ve Tekirova turizm bölgelerinde 5 yıldızlı ve 500 ila bin yataklı otel yapmak isteyenlere devletin elindeki araziler tahsis edilecek.

Antalya dışında da yine 5 yıldızlı olmak şartıyla Bodrum Gündoğan’da 550 yataklı, Sakarya Akyazı’da da orman içinde 18 delikli golf sahası ve 120 yataklı termal konaklama tesisi yapacak yerli ve yabancı yatırımcılara arazi verilecek.

Adrese teslim ihale

İhale ilanında tahsis edilecek otellerin yatak kapasiteleriyle turizm bölgelerinin tek tek ifade edilmesi, bu yerlere zaten daha önceden bazı yatırımcılardan teklif geldiği sorularını akıllara getiriyor.

Denize girecek tek yer ihaleye çıkarıldı

Tekirova’da halkın denize girebildiği tek yer olan alanın bin yataklı otele tahsisini sağlayacak imar planı değişikliği geçen yıl yapılmıştı. Ancak yöre halkından toplanan 600 imzayla itiraz dilekçesi verilmiş, Tekirova Muhtarı Mustafa Barış da idare mahkemesine dava açmıştı. Tekirova’da 3 kilometrelik sahilde halkın kullanabildiği tek yerin 60 metre uzunluğundaki bu alan olduğu belirtilirken, halk plajının da otellere tahsis edilmesi halinde yurttaşların denize gireceği yer kalmayacak.

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın