Kaz Dağlarına Yürüyüş Kaldığı Yerden Devam Edecek!

0
26 Ekim’de Ankara’da yapılacak Büyük Ekoloji Mitingine yürüyerek gitmek için yola çıkan fakat Maltepe’de gözaltına alınan Kaz Dağları İstanbul Dayanışması yürüyüşçüleri İnsan Hakları Derneği’nde basın açıklaması yaparak perşembe günü yürüyüşe devam edeceklerini duyurdular.

Basına ve kamuoyuna,

5 Ekim tarihinde Kazdağları İstanbul Dayanışması olarak Kazdağları’ndaki ve ülkemizin birçok yerindeki doğa katliamını durdurma talebimizle birlikte Alamos Gold’un Türkiye’deki iştiraki olan Doğu Biga madenciliğin ruhsatının iptali için Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda bir buluşma gerçekleştirdik.

Etkinliğimizin sonunda ‘Kazdağları ve Gelecek Yürüyüşü’ başlığıyla Ankara’ya doğru yürüyüşe geçen arkadaşlarımızı hep birlikte uğurladık.

Ama bu yürüyüşün ilk parkurunun bitiminde yani 12. kilometresinde sekiz arkadaşımız hukuksuz bir şekilde Maltepe sahilinde gözaltına alındı.

Anayasanın 34. maddesinde ‘herkesin barışçıl amaçlarla protesto ve yürüyüş yapabileceği’ ve 56. maddesinde ‘temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamanın her vatandaşın hakkı ve bunu sağlamanın devlet ve vatandaşların görevi olması’ yazıyor iken arkadaşlarımızı polislerin ‘yasa benim yetki de ben de’ diyerek gözaltına alması hukuksuzluğun bir göstergesidir.

Bizler biliyoruz ki; bu hukuksuz gözaltı işlemi yürüyüşün iradesini kırmak amacıyla üzerimizde kurulmak istenen baskının bir aracıdır.

Bizleri yine ‘öteki, marjinal’ göstermek adına yapılmaya çalışılan algı operasyonundan başka bir şey değildir.

Ama biz bunların farkındayız, artık bu oyunlara karnımız tok.

Tüm engelleme çabalarının karşısında buradan diyoruz ki bizi durduramayacaksınız.

Yürüyüşümüz kaldığı yerden devam edecek. Daha güçlü bir şekilde devam edecek.

Bu toplumun vekillerine, sanatçılarına, doğa sever insanlarına, geleceğine sahip çıkmak isteyen herkese çağrımızdır; gelin Ankara’ya beraber yürüyelim, gelin Kazdağlarını, geleceğimizi beraber savunalım.

Çünkü biz bugün Kazdağlarına sahip çıkmazsak çocuklarımıza verecek bir hesabınız olacak.

Biz bugün geleceğimize sahip çıkmazsak belki de yaşanabilir bir dünya olmayacak.

10 Ekim Perşembe günü saat 9:30’da gözaltının yapıldığı noktadan yapacağımız basın açıklaması ile birlikte yürüyüşümüze çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz.

Bundan 4 yıl önce 10 Ekim tarihinde saat 10:04 Ankara’nın ortasında barış talebi için toplanan insanların katledildiği günü anarak devam edeceğiz. Onlar şavaşa hayır demek için Ankara’ya gittiler, biz de doğa katliamlarına hayır demek için, geleceğimiz için Ankara’ya yürüyoruz.

Kazdağlarındaki çadır alanından da, Kanada konsolosluğu önünden de, Yoğurtçu Parkı’ndan da, Kazdağları ve Gelecek Yürüyüşümüzden de söylediğimiz gibi biz bugün Kazdağları’ndaki katliamı durdurabilirsek yapılmak istenen bir çok doğa katliamının da önüne geçeceğiz.

Biz bugün Kazdağları’na sahip çıkarsak Alakır’a, Salda’ya, Munzur’a, Cerattepe’ye, Hasankeyf’e, ODTÜ’ye, Kuzey Ormanları’na, Murat Dağı’na, Amazon’a sahip çıkmış olacağız.

Yani geleceğimize sahip çıkmış olacağız.

Onlar ormandan gidene kadar bizler Kazdağları’nı terk etmiyoruz,
10 Ekim perşembe günü Kazdağları ve Gelecek Yürüyüşümüze devam ediyoruz,
12 Ekim’de Çanakkale’deki mitinge,
26 Ekim’de Ankara’daki mitinge gidiyoruz.

Kazanana kadar
‘Her Yer Kazdağları, Her Yer Direniş’ demeye devam edeceğiz!

Kazdağları İstanbul Dayanışması

#KazdağlarınaÖzgürlük

#AlamosaDurDe
#KazdağlarıHepimizin
#heryerKazdağları

Fotoğraf: Hakan Tosun

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın