Ekoloji Hareketleri’nden Kampanya Çağrısı: ‘TOPRAKTAN DOĞUYORUZ!’

0

Ekoloji Hareketleri depremin ilk yaraları sarılmaya çalışılırken göz ardı edilen tarım, hayvancılık ve göç olgusununun geri planda kaldığı gözleminde bulunduktan sonra şu saptamayı yaparak kampanya çağrısında bulunuyor; “Oysa yaşama tutunmanın, kendini onarmanın yolu insanların toprakla olan bağının devamı ve geçimlik ekonominin sürmesi için üretimde yer almasıyla olacaktır. Bu anlamda oluşacak kampanyanın tüm ülke de ve dünyada güçlü bir sese dönüşmesi ve gönüllülük esasıyla tarımsal üretime destek vermek için sahaya iniyoruz.” Bu kampanyanın bir parçası olmak ve katkı vermek isteyen tüm yaşam savunucularını 17 Mart’ta gerçekleştireceğimiz geniş katılımlı toplantıya bekliyoruz. 21 Mart 2023 ilk gönüllü gruplarımız sahada olacak.

Ekoloji Birliğiİklim Adaleti KoalisyonuMezopotamya Ekoloji HareketiEkoloji PolitikPolen Ekoloji gibi pek çok ekoloji örgütü ve Karıncalar Ekoloji Ağı‘ndan aktivistlerin bir araya gelerek kurduğu Ekoloji Hareketleri Afet Platformu‘nun hazırladığı kampanya metninin tamamı ve toplantı katılım linki aşağıdadır:

Topraktan Doğuyoruz!

Ekoloji hareketlerince başlatılan bu dayanışma 21 Mart’ta ilkbaharın gelişiyle Topraktan doğacağız. 23 Eylül sonbaharın gelişine kadar sürecek bu dayanışma toplamda altı ay sürecektir.

Depremin ilk yaraları sarılmaya çalışılırken göz ardı edilen tarım, hayvancılık ve göç kavramları geri planda kaldı. Oysa yaşama tutunmanın, kendini onarmanın yolu insanların toprakla olan bağının devamı ve geçimlik ekonominin sürmesi için üretimde yer almasıyla olacaktır.Bu anlamda oluşacak kampanyanın tüm ülke de ve dünyada güçlü bir sese dönüşmesi ve gönüllülük esasıyla tarımsal üretime destek vermek için sahaya iniyoruz.

Tarım ve hayvancılık yapılan bu bölgede, deprem sonrası yarım kalan tarımsal üretimin hasat dönemine kadar gönüllülerce yapılarak, geçimlik ekonomi temelinde geçimini sağlayanlara önemli bir destek olacaktır.

Bu nedenle 21 Mart-27 Mart arası sahada çalışacak ilk ekibi oluşturacak gönüllülerin hızlıca belirlenmesi ve o tarihte saha da olması gerekmektedir. Maraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya başlangıçtaki çalışma sahası olacaktır.
Topraktan doğuyoruz girişiminin yereldeki üyelerinin belirleyeceği kır yaşamına dair bağ, bahçe, bostan, ahır, kümes vb. işlere odaklı destek sağlanacaktır.

İlk grup 21-27 Mart, ikinci grup 27 Mart-3 Nisan arası sahada olacak şekilde planlama yapılacak, sonrasında gönüllülerin tercihlerine göre haftalık, on beş günlük ve aylık planlamalar çıkarılacaktır. Ekoloji Hareketlerinin çağrısı ile kurulan bu çalışmanın çeperini STÖ’ler, odalar, birlikler ve kooperatifiler yer alacaktır. Sonrasında ise Siyasi partiler, kamu kurumları ve yerel yönetimler eklenebilecektir.

Bu çalışmada yer alacak arkadaşlar dayanışmak istediği ili belirledikten sonra toplanma alanında buluşup dayanışma çağrısı yapılan alana geçeceğiz.

Gruplarda paylaşılan formu doldurup bizlere ulaşın, hep beraber dayanışmacı yaşamı birlikte inşa etmek için 21 Mart’ta saha da olalım.

Göçükte kalmış yaşamı “Topraktan Doğuralım”.

Dayanışmayla. 16. Mart 2023

[Ekoloji Hareketleri’nden deprem bölgesine giden ilk heyet toplantıda halinde]

Ekoloji Hareketleri Afet Platformu Zoom toplantısına davet ediyor.

Konu: ‘TOPRAKTAN DOĞUYORUZ’ kampanyasını ele alacağımız ve sahaya çıkmadan önce son şeklini vereceğimiz geniş katılımlı toplantı Saat: 17 Mar 2023 09:00 ÖS İstanbul

Zoom Toplantısına burayı tıklayarak katılım sağlayabilirisiniz;

Toplantı Kimliği: 952 7998 0989
Parola: 262722

[Ekoloji Hareketleri’nden deprem bölgesine giden ikinci heyetin vicdan rahatlığı yüzlerine yansımış… Foto: Dr. Demet Parlar]

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın