Basına ve Kamuoyuna: “TOPRAKTAN DOĞUYORUZ” Haydi desteğe!

0

Ekoloji Hareketleri’nin 6 Şubat depreminden sonra dayanışma ve gözlemlerde bulunmak üzere deprem bölgesine gönderdiği iki ayrı heyetin değerlendirmeleri sonucu 21 Mart’ta başlayarak 6 ay sürecek ’TOPRAKTAN DOĞUYORUZ’ adlı dayanışma kampanyası başlatma kararı aldı. Bu kampanyaya katılarak deprem bölgesine dayanışma yolculuğunda bulunmak ya da çalışma gruplarına katılarak kampanyaya destek vermek isteyen tüm doğa ve yaşam savunucularına çağrıda bulunuyor; “Topraktan Doğuyoruz.. Haydi desteğe” diyoruz.

Ekoloji Hareketlerinin bir araya gelerek kurmuş oldukları Ekoloji Hareketleri Afet Grubu, hazırladığı çağrı metninin Türkçe, Kürtçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça ve Arapça çevirilerini kamuoyuyla paylaşıyor, ’Topraktan Doğuyoruz’ kampanyasının uluslararası ölçekte duyurulmalarına katkı verilmesi önerisinde bulunuyor. (Çağrının çeviri metinleri tümü aşağıda Ek:2 bölümünde bulabilirsiniz)

İkinci olarak, deprem bölgesine fiziki olarak gidemeyen -ya da ileride gitmek isteyen- yaşam savunucularını Eko Afet Grubu’nun çalışma gruplarına katılarak bu gruplar üzerinden kampanyaya destek verilmesi talebinde bulunuluyor. Çalışma Gruplarının kuruluş amacı ve WhatsApp linklerini aşağıda paylaşıyoruz. Doğa ve yaşam savunucuları bu linkler üzerinden gruplara katılım sağlayabilir. Ayrıca bu akşam 21.30’da gerçekleştirilecek çalışma gruplarının işleyişi ve dayanışma olanaklarının ele alınacağı toplantıya da katılım sağlayabilirler. Toplantı linki de aşağıda paylaşılmaktadır.

Üçüncü olarak, Topraktan Doğuyoruz Kampanyasına doğrudan katılarak destek vermek isteyen doğa ve yaşam savunucuları Ek:1 de payalaştığımız Deprem Günüllüleri Bilgi Föyü‘nü doldurarak bize ulaşabilirler.

[NOT: Bu haber, aşağıda paylaşılan çağrı metni ve çevirileri, paylaşılan görseller, kaynak gösterilmeden paylaşılabilir. Kampanyanın yaygınlaşmasına destek vermek isteyen yaşam savunucuları çağrı metnini başka dillere de çevirerek ya da yeni görseller üretebilirler]

Çağrı Metni:

Topraktan Doğuyoruz!

Ekoloji hareketlerince başlatılan bu dayanışma 21 Mart’ta ilkbaharın gelişiyle Topraktan doğacağız. 23 Eylül sonbaharın gelişine kadar sürecek bu dayanışma toplamda altı ay sürecektir.

Depremin ilk yaraları sarılmaya çalışılırken göz ardı edilen tarım, hayvancılık ve göç kavramları geri planda kaldı. Oysa yaşama tutunmanın, kendini onarmanın yolu insanların toprakla olan bağının devamı ve geçimlik ekonominin sürmesi için üretimde yer almasıyla olacaktır.Bu anlamda oluşacak kampanyanın tüm ülke de ve dünyada güçlü bir sese dönüşmesi ve gönüllülük esasıyla tarımsal üretime destek vermek için sahaya iniyoruz.

Tarım ve hayvancılık yapılan bu bölgede, deprem sonrası yarım kalan tarımsal üretimin hasat dönemine kadar gönüllülerce yapılarak, geçimlik ekonomi temelinde geçimini sağlayanlara önemli bir destek olacaktır.

Bu nedenle 21 Mart-27 Mart arası sahada çalışacak ilk ekibi oluşturacak gönüllülerin hızlıca belirlenmesi ve o tarihte saha da olması gerekmektedir. Maraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya başlangıçtaki çalışma sahası olacaktır.
Topraktan doğuyoruz girişiminin yereldeki üyelerinin belirleyeceği kır yaşamına dair bağ, bahçe, bostan, ahır, kümes vb. işlere odaklı destek sağlanacaktır.

İlk grup 21-27 Mart, ikinci grup 27 Mart-3 Nisan arası sahada olacak şekilde planlama yapılacak, sonrasında gönüllülerin tercihlerine göre haftalık, on beş günlük ve aylık planlamalar çıkarılacaktır. Ekoloji Hareketlerinin çağrısı ile kurulan bu çalışmanın çeperini STÖ’ler, odalar, birlikler ve kooperatifiler yer alacaktır. Sonrasında ise Siyasi partiler, kamu kurumları ve yerel yönetimler eklenebilecektir.

Bu çalışmada yer alacak arkadaşlar dayanışmak istediği ili belirledikten sonra toplanma alanında buluşup dayanışma çağrısı yapılan alana geçeceğiz.

Gruplarda paylaşılan formu doldurup bizlere ulaşın, hep beraber dayanışmacı yaşamı birlikte inşa etmek için 21 Mart’ta saha da olalım.

Göçükte kalmış yaşamı “Topraktan Doğuralım”.

Dayanışmayla.

16 Mart 2023

[NOT: Çağrı metninin çevirileri metnin sonunda verilmiştir.]

——————————————

Ekoloji Hareketleri Afet Grubu’nun ÇALIŞMA GRUPLARI’nın içeriği WhatsApp grupları için katılım linkleri. Kampanyaya destek vermek isteyen doğa ve yaşam savunucularını bu grupların birine katılması bekleniyor. Deprem bölgelerindeki gelişmeleri Ekoloji Hareketleri Afet Grubu’nun (Eko Afet Grubu) genel WhatsApp grubu üzerinden takip etmek isteyenler takip eden linki, çalışma gruplarından birine katılmak için de aşağıda verilen başlıklar altındaki linkler üzerinden katılınabilir.

Eko Afet Grubu (genel grup) WhatsApp Linki: https://chat.whatsapp.com/K3vatu35dirH5cMTGRdo2v

1- EKOLOJİ H. AFET HAYVANLARI GRUBU: 

Deprem, yangın, sel gibi afet durumlarında hayvanlara yönelik kurtarma, beslenme barınma gibi konularda dayanışmayı sağlar.

Geçici Koordinatörler: Esra Hizal, Selen Yıldız

Bu çalışma grubunun WhatsApp Grubuna takip eden link aracılığıyla katılabilirsiniz: https://chat.whatsapp.com/CDMMl3zms513OjzeTmgoWA

2- EKOLOJİ H. İHTİYAÇLAR GRUBU:

Afet bölgelerinden gelen ihtiyaç listeleri ve hizmet taleplerini tasnifler, teyit grubuna aktarır. Reel ihtiyaç ve hizmetlerin lojistik grubunca teminini sağlar. Malzeme ya da hizmetin son noktaya ulaşıncaya kadar takibini yapar.

Geçici Koordinatörler: Cemile Kaçar, Çiğdem Özbaş

Bu çalışma grubunun WhatsApp Grubuna takip eden link aracılığıyla katılabilirsiniz: https://chat.whatsapp.com/IJKO20wboPv0r8xtqiKiQL

3- EKOLOJİ H. LOJİSTİK GRUBU:

Teyit edilmiş ihtiyaçların, taleplerin karşılanması için kurum, kuruluş, örgüt ve şahıslarla iletişime geçer. Temin edilen malzeme/hizmetlerin talep edilen bölgeye  transferi, gerektiği halde izinlerin alınması da bu grubun çalışma alanındadır.

Geçici Koordinatörler: Kaan Meriç, Fethi Kınaş

Bu çalışma grubunun WhatsApp grubuna takip eden link aracılığıyla katılabilirsiniz: https://chat.whatsapp.com/JNa1ZuJvSkW4mjquda4Tdn

4- EKOLOJİ H. BİLGİ TEYİT GRUBU:

Gruplarımıza ulaşan taleplerin, bilgilerin doğruluğunu güvenilir kaynaklardan araştırır. Spekülasyondan arındırılmış bilgilerle grupların çalışmasını kolaylaştırır.

Geçici Koordinatörler: Hülya Kurt, Aslı E. Kahraman

Bu çalışma grubunun WhatsApp Grubuna takip eden link aracılığıyla katılabilirsiniz: https://chat.whatsapp.com/HaImxNyNbRFClogu71ZigH

5- EKOLOJİ H. GÖNÜLLÜ HAVUZU GRUBU:

Bu grubun faaliyet alanı gönüllülerin uzmanlıkları, becerileri, ilgi alanları ya da gönüllü olarak çalışmak istedikleri alanları tespit edip sınıflandırmayı yapar.  Bu çalışmayı tek tek gönüllülerle iletişim kurmak ya da “Bilgi Formu” doldurulması istemek yoluyla yapar. Gönüllülerimizin dışında bu grupta faydalı olacağını düşündüğümüz uzmanlar (mimar, mühendis, şehir plancısı, doktor vb..) gruba çalışmak üzere davet edilir.

Geçici Koordinatörler: Göksen Ezeltürk, Süheyla Doğan

Bu çalışma grubunun WhatsApp Grubuna takip eden link aracılığıyla katılabilirsiniz: https://chat.whatsapp.com/I6ktHy2TTStKmRmT4yHDre

6- EKOLOJİ H. DİPLOMASİ GRUBU:

Yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte kurum, kuruluş ve örgütlerle iletişim kurma, bilgi akışı sağlama, ortaklaşma ve dayanışma zeminlerini oluşturur.

Geçici Koordinatörler: Elif Durmuş, Güher Gürmen

Bu çalışma grubunun WhatsApp Grubuna takip eden link aracılığıyla katılabilirsiniz: https://chat.whatsapp.com/DQSZEY8jo6lHxkO82zq34C

7- EKOLOJİ H. BASIN VE SOSYAL MEDYA GRUBU:

Basın-yayın organlarıyla bağlantı kurar, açıklama ve dokümanları hazırlar, yayınlanmasını sağlar. Sosyal medya ve basın kampanyalarını düzenler. Gerektiğinde sosyal medya hesaplarını yönetir.

Geçici Koodinatörler: Süleyman Eryılmaz, Halime Şaman

Bu çalışma grubunun WhatsApp Grubuna takip eden link aracılığıyla katılabilirsiniz: https://chat.whatsapp.com/Lw1Mb1QE8hS87raAmVkuxM

8- EKOAFET BİLİM GRUBU:

Bu grup uzun erimli, teknik çalışmalar yaparak mevcut afet ve muhtemel riskler için tespitler yapar, bilimsel raporlar hazırlar. Afet/kriz durumları ile ilgili eğitim programları hazırlar. Ekoloji aktivistlerinin arama, kurtarma beceri ve donanımlarını geliştirir.

Geçici Koodinatörler: İsmail Akyıldız, Arzu Dinçer

Bu çalışma grubunun WhatsApp Grubuna takip eden link aracılığıyla katılabilirsiniz: https://chat.whatsapp.com/JW0Fba5m7n9FMk0vbA83L7


Ekoloji Hareketleri Afet Grubu’nun bu akşam (20 Mart 2023) saat 21.30’da çalışma gruplarının işleyişi ve bu grupların Topraktan Doğuyoruz Kampanyası için neler yapabileceği konularının ele alınacağı toplantıya katılmak için burayı ya da aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz:

Ekoloji Hareketleri Afet Grubu Zoom toplantısına davet ediyor.

Konu: TOPRAKTAN DOĞUYORUZ kampanyası için deprem bölgesine gidemeyen ve fakat kampanyaya oluşturulan çalışma grupları aracılığıyla destek vermek isteyen yaşam savunucularının neler yapabileceğine dair toplanıyoruz.   

Saat: 20 Mar 2023 21:30 ÖS İstanbul

Zoom Toplantısına Katılın

https://itu-edu-tr.zoom.us/j/95743438698?pwd=Qk1uSWRWRG1xMUFkMlB5d3N5d0NaUT09

Toplantı Kimliği: 957 4343 8698

Parola: 123767


EK: (I)

Topraktan Doğuyoruz Kampanyasına katılarak destek vermek isteyen doğa ve yaşam savunucularının aşağıdaki Deprem Günüllüleri Bilgi Föyü’nü doldurak topraktandoguyoruz@gmail.com adresine gönderebilirler

          
BAŞVURU TARİHİ BAŞVURU NO       
DEPREM GÖNÜLLÜLERİ BİLGİ FÖYÜ      
AD SOYADZübeyde Kocabay        
TC NO41101507548KAN GRUBUB+RH      
YAŞ6666 CİNSİYETKadın      
İNİSİYATİF / DERNEK (varsa)29 Ekim Kadınları Derneği Kuşadası Şubesi       
TELEFON NUMARASI533 6618215        
MAİL ADRESİzkocabay@yahoo.com        
ÜLKETürkiyeŞEHİRAydın      
EĞİTİMÜniversite        
MESLEKMimar-Şehir Plancısı        
VASIFLARalanda çalışma yapma olanağım yok       
ÇALIŞMAK İSTEDİĞİNİZ ALANAR-GE, raporlama        
GİTMEK İSTEDİĞİNİZ TARİH ARALIĞIyok        
DAHA ÖNCE BÖLGEYE GİTTİNİZ Mİ? NE ZAMAN? NE SÜRE?
HANGİ ŞEHİR?
yok        
GİTTİYSENİZ HANGİ ALANDA DESTEK VERDİNİZ?yok        
BÖLGEDE HANGİ KURUM VE/VEYA STKLAR İLE
BAĞLANTINIZ VAR?
TMMOB Mimarlar Odası        
BELİRTMEK İSTEDİĞİNİZ ÖZEL NOTLAR
Saha çalışması yapma olanağım yok. Afete hazırlık çalışmalarında yeşadığım bölgeden katkı vermek isterim.
      
      
Yaşamın yerelden evrensele gelişeceğine inanan birey ve STK çalışanı olarak; mahalle ölçeğinde YEK (Yerel Eylem Kümesi),      
 TEK (Toplumsal Eylem Kümesi) çalışmalarımızda özellikle MAG (Mahalle Afet Gönüllülüğü) çalışmalarımızınişbirliği ve dayanışma      
ile örneklenmesi ve sürekliliği için kurumsallaşması yaygınlaşması gerekliliğine inanıyorum.       
          
          
          
          
          
          

EK: (2)

Yukarıda Türkçesi paylaşılan çağrı metninin Kürtçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça ve Arapça çevirilerini aşağıda bulabilirsiniz.

Kampanya Çağrı Metninin Kürtçe Çevirisi

Em Ji Axê Şîn Dibin

Bi hatina biharê ya 21’ê Adarê, bi piştgiriya ku ji hela tevgerên ekolojiyê ve hatiye dest pê kirin, em ê ji nû ve ji axê şîn bibin. Ev piştgirîya ku hatanî 23’yê Îlonê hatina payizê berdewam bike, bi tevahî ew ê 6 meh bidome.

Dema hewl didan birînên erdhejê yê destpêkê derman bikin, têgehên çandinî, sewalkarî û koçberiyê hatin piştguhkirin. Lê belê riya berdewamiya jiyanê û xwe ji nû ve sazkirinê têkiliya însanan ya bi axê re ye. Ji bo berdewamiya têkiliya însanan ya bi axê re û aboriya xwetêrkirinê divê di hilberîne de cihê xwe bigrin.

Ji bo ev kampanya li hemû welat û cihanê wergere dengekî xurt û bi esasê dildariyê ji bo pişgirî bidin hilberîna çandinî em dadikevin qadan.

Vê herema ku çandinî û ajalvanî lê tê kirin, hilberîna çandinî ya ku piştî erdhejê nîvco ma, dê ji hela dildaran ve were kirin û piştgiriyeke baş be ji bo kesên ku li gorî aboriya xwetêrkirinê dijîn.

Ji bo vê koma destpêkê ya di navbera 21-27’ê adarê de li qadê bixebite divê bi lezgînî were diyarkirin û di wê dîrokê de li qadê bin. Dê Mereş, Semsur, Hatay û Meletî qadên destpêkê yên xebatê bin. Ji hêha endamên însiyatîfa em ji axê şîn dibin ên xwecihî dê piştgiriya karên bax, baxçe, bîstan, axur, koxik û hwd pêk were.

Bi awayê koma ewil 21-27’ê Adarê, koma duyemîn di navbera 27’ê Adarê û 3’ê Nîsanê de li qadê bin plansazî were kirin. Piştre li gorî daxwaza dildaran plansaziyên li gorî heftane, panzdeh rojan û li gorî mehane derkeve holê. Di vê xebata ku bi bangawaziya tevgerên ekolojîyê dest pê kiriye Rêxistinên Civakî yên Siwîl, odeyên pişeyan û kooperatif dê cih bigirin. Piştre jî dê partiyên siyasî, saziyên giştî û rêveberiyên herêmî lê zêde bibin. Hevalên ku dixwazin di van karan de bixebitin, piştî diyarkirina dixwazin piştgirî bidin kîjan bajarî, em ê li qadên kombûnê bicivin û herin cihê bangawazî hatiye kirin.

Kerema xwe formen di koman de hatine parvekirin dagrin û bigihînin me. Ji bo ji nû ve sazkirina jiyana piştevaniyê di 21’ê adarê de em li qadan bin.

Jiyana di binê kavilan de maye ‘’ Em Ji Axê Şîn Bikin’’.

Kampanya Çağrı Metninin İngilizce Çevirisi

Born from the Earth

This solidarity initiative was launched by the Ecological Movements (Ekoloji Hareketleri) in Turkey under the heading “We will be (re)born from the Earth on March 21 with the arrival of spring”. This initiative will last for six months in total, until the arrival of autumn on September 23rd.

While the first wounds of the earthquake were being treated, agriculture, animal husbandry and migration issues remained unaddressed. However, the way to hold on to life and repair oneself will be through the continuation of people’s connection to the land and their participation in production for the continuation of the subsistence economy.

In order to ensure that we support agricultural production on a voluntary basis and to turn the campaign into a strong voice all over the country and the world, we are going to the field to support people affected by the earthquake.

The earthquake-affected region is an important region for agriculture and animal husbandry. The agricultural production left interrupted after the earthquake will be carried out by volunteers until the harvest period, which will be an important additional assistance to those who make their living on the basis of subsistence economy.

For this reason, volunteers who will form the first team that will work in the field between March 21 and March 27 should be identified quickly and be in the field on that date. Maraş, Adıyaman, Hatay and Malatya will be the initial focal areas.

Support will be provided focused on the works related to rural life such as vineyards, gardens, orchards, barns, poultry houses, etc. to be determined by the local members of the “We will be (re)born from the Earth” initiative.

The first group will be in the field between March 21-27, the second group between March 27 and April 3. Thereon, weekly, fortnightly and monthly plans will be drawn up according to the preferences of the volunteers. NGOs, chambers, unions and cooperatives will be at the heart of this work, which was established with the call of Ecology Movements. Afterwards, political parties, public institutions and local governments can be included.

After the volunteers who will take part in this study determine the province they want to stand in solidarity with, we will meet in the gathering area and move to the area where solidarity is called for.

Please fill out the form shared in the groups and contact us, let’s be in the field on March 21 to build a solidary life together.

Let’s help “(Re)Birth from the Earth” life collapsed after the earthquake.
In solidarity. March 16. 2023

Kampanya Çağrı Metninin Almanca Çevirisi

Wir sind aus der Erde geboren

Diese Solidarität, die von den Ökologiebewegungen ins Leben gerufen wurde, werden wir mit der Ankunft des Frühlings am 21. März aus der Erde erheben. Diese Solidarität, die bis zum Einzug des Herbstes am 23. September dauern wird, wird insgesamt sechs Monate dauern.

Beim Versuch, die ersten Wunden des Erdbebens zu heilen, blieben die Konzepte von Landwirtschaft, Viehzucht und Migration im Hintergrund. Der Weg, am Leben festzuhalten und sich selbst zu reparieren, wird jedoch über die Fortsetzung der Bindung der Menschen an das Land und ihre Beteiligung an der Produktion für die Fortsetzung der Subsistenzwirtschaft führen.

In diesem Sinne gehen wir aufs Feld, um die Kampagne zu einer starken Stimme im ganzen Land und in der Welt zu machen und die landwirtschaftliche Produktion ehrenamtlich zu unterstützen.
In dieser Region, in der Landwirtschaft und Viehzucht betrieben werden, wird die nach dem Erdbeben unvollendete landwirtschaftliche Produktion bis zur Erntezeit von Freiwilligen durchgeführt und eine wichtige Unterstützung für diejenigen sein, die davon leben der Subsistenzwirtschaft.

Aus diesem Grund ist es notwendig, schnell die Freiwilligen zu identifizieren, die das erste Team bilden, das zwischen dem 21. März und dem 27. März im Feld arbeitet und zu diesem Zeitpunkt auf dem Feld ist. Maraş, Adıyaman, Hatay und Malatya werden das erste Studiengebiet sein.
Weinberge, Gärten, Streuobstwiesen, Scheunen, Geflügelställe etc. über das Landleben bestimmen die lokalen Mitglieder der Initiative Wir sind aus der Erde geboren. Business-orientierte Unterstützung wird bereitgestellt.

Die Planung wird so erfolgen, dass die erste Gruppe zwischen dem 21. und 27. März auf dem Feld und die zweite Gruppe zwischen dem 27. März und dem 3. April auf dem Feld sein wird, dann werden wöchentliche, fünfzehntägige und monatliche Pläne entsprechend vorbereitet die Vorlieben der Freiwilligen. NGOs, Kammern, Gewerkschaften und Genossenschaften werden am Rande dieser Studie stattfinden, die durch den Aufruf von Ecology Movements ins Leben gerufen wurde. Danach können politische Parteien, öffentliche Institutionen und lokale Regierungen hinzugefügt werden.

Nachdem die Freunde, die an dieser Studie teilnehmen werden, festgelegt haben, mit welcher Provinz sie zusammenarbeiten möchten, treffen wir uns am Treffpunkt und gehen in den Bereich, wo Solidarität aufgerufen wi

Kontaktieren Sie uns, indem Sie das in den Gruppen geteilte Formular ausfüllen, und lassen Sie uns am 21. März auf dem Feld sein, um gemeinsam ein solidarisches Leben aufzubauen.

Lasst uns das Leben in der Höhle „aus der Erde holen“.

Solidarisch. 16. März 2023

Kampanya Çağrı Metninin Fransızca Çevirisi

Naissons de la Terre

Cette initiative de solidarité a été lancée par des Mouvements Ecologiques (Ekoloji Hareketleri) de la Turquie. Nous naîtrons de la Terre avec l’arrivée du printemps, le 21 mars. Cette solidarité durera jusqu’à l’arrivée de l’automne, le 23 septembre, soit six mois au total.

Alors que les premières souffrances du tremblement de terre se cicatrisent, l’agriculture, l’élevage et la migration restent à l’arrière-plan. Cependant, la manière de s’accrocher à la vie et de se réparer passera par la continuation des liens entre les gens et la terre et par la participation à la production pour la continuation de l’économie de subsistance.

Pour faire en sorte que la campagne devienne une voix forte dans tout le pays et dans le monde entier, nous nous rendons sur le terrain pour soutenir la production agricole sur une base volontaire.

Dans la région touchée par le séisme, où l’on pratique fortement l’agriculture et l’élevage, la production agricole a été interrompue après le tremblement de terre. Cette production sera assurée par des volontaires jusqu’à la période des récoltes, ce qui constituera un soutien important pour ceux qui vivent de l’économie de subsistance dans la région.

Pour cette raison, les volontaires qui formeront la première équipe qui travaillera sur le terrain entre le 21 mars et le 27 mars devraient être déterminés rapidement et devraient être présents sur le terrain à cette date. Maraş, Adıyaman, Hatay et Malatya seront les premières zones de mobilisation.
Les membres locaux de l’initiative “Nous (re)naissons de la terre” apporteront un soutien ciblé aux activités liées à la vie rurale, telles que les vignobles, les jardins, les vergers, les granges, les poulaillers, etc.

Le premier groupe sera sur le terrain du 21 au 27 mars, le second du 27 mars au 3 avril, puis des plans hebdomadaires, quinquennaux et mensuels seront établis en fonction des préférences des volontaires. Les ONG, les chambres, les syndicats et les coopératives seront au coeur de ce travail, qui a été mis en place à l’appel des Mouvements Ecologistes. Par la suite, les partis politiques, les institutions publiques et les administrations locales pourront être intégrés.

Une fois que les camarades qui participeront à cette étude auront déterminé la province avec laquelle ils veulent se solidariser, nous nous réunirons dans la zone de rassemblement et nous nous déplacerons vers la région où la solidarité est appelée.

Remplissez le formulaire partagé dans les groupes et contactez-nous, soyons sur le terrain le 21 mars pour construire ensemble la vie solidaire.
Faisons “(Re)Naître de la terre” la vie effondrée.

En toute solidarité. 16 mars 2023

Kampanya Çağrı Metninin İspanyolca Çevirisi

Nacimos de la Tierra

Esta iniciativa de solidaridad fue lanzada por los Movimientos Ecologistas (Ekoloji Hareketleri) y naceremos de la Tierra con la llegada de la primavera, el 21 de marzo. Hasta la llegada del otoño el 23 de septiembre, esta solidaridad continuará con una duración total de seis meses.

Mientras se cicatrizaban las primeras heridas del terremoto, la agricultura, la ganadería y la migración permanecían en un segundo plano. Sin embargo, la forma de aferrarse a la vida y curarse pasará por mantener la conexión de las personas con la tierra y por su participación en la producción para la continuación de la economía de subsistencia.

Para convertir esta campaña en una voz fuerte en todo el país y el mundo, vamos al campo a apoyar la producción agrícola de forma voluntaria.

En la región afectada por el terremoto, donde la agricultura y la ganadería se llevan a cabo de forma intensiva, la producción agrícola que quedó inacabada tras el seísmo será llevada a cabo por voluntarios hasta el periodo de la cosecha y supondrá un importante apoyo para quienes se ganan la vida en base a la economía de subsistencia.

Por esta razón, los voluntarios que formarán el primer equipo que trabajará en el campo entre el 21 de marzo y el 27 de marzo deben determinarse rápidamente y deben estar en el campo en esa fecha. Maraş, Adıyaman, Hatay y Malatya serán las zonas iniciales de trabajo.

Los miembros locales de la iniciativa “Nacemos de la tierra” prestarán apoyo centrado en trabajos relacionados con la vida rural, como viñedos, jardines, huertos, graneros, gallineros, etc.

El primer grupo estará en el campo entre el 21 y el 27 de marzo, el segundo entre el 27 de marzo y el 3 de abril, y después se harán planes semanales, de quince días y mensuales según las preferencias de los voluntarios.

En este trabajo, establecido con la convocatoria de Movimientos Ecologistas, participarán ONG, cámaras, sindicatos y cooperativas. Después se podrán añadir partidos políticos, instituciones públicas y administraciones locales.

Después de que los compañeros que participarán en este trabajo determinen la provincia con la que quieren solidarizarse, nos reuniremos en la zona de encuentro y nos trasladaremos a la region donde se convoque la llama de solidaridad.

Rellena el formulario compartido en los grupos y ponte en contacto con nosotros, estemos en el terreno el 21 de marzo para construir juntos la vida solidaria.
Hagamos “nacer de la tierra” la vida derrumbada.

En solidaridad. 16. marzo 2023

Kampanya Çağrı Metninin Rusça Çevirisi

Мы рождены от земли

Мы поднимем эту солидарность, начатую экологическими движениями, из земли с приходом весны 21 марта. Эта солидарность, которая продлится до прихода осени 23 сентября, продлится в общей сложности шесть месяцев.

Пытаясь залечить первые раны, нанесенные землетрясением, концепции сельского хозяйства, животноводства и миграции остались на заднем плане. Однако путь к сохранению жизни и восстановлению будет лежать через продолжение привязанности людей к земле и их участие в производстве для продолжения натурального хозяйства.

Именно в этом духе мы выходим на поле, чтобы кампания прозвучала на всю страну и мир, а также чтобы добровольно поддержать сельскохозяйственное производство.
В этом регионе, где занимаются земледелием и животноводством, сельскохозяйственное производство, незавершенное после землетрясения, будет осуществляться добровольцами до момента сбора урожая и станет важной поддержкой для тех, кто живет натуральным хозяйством.

По этой причине необходимо быстро определить добровольцев, которые составят первую команду для работы в поле в период с 21 марта по 27 марта, а именно. Мараш, Адыяман, Хатай и Малатья станут первой зоной исследования.
Виноградники, сады, огороды, амбары, птичники и т.д. о сельской жизни будут определять местные члены инициативы “Мы рождены от Земли”. Будет оказана поддержка, ориентированная на бизнес.

График будет составлен таким образом, что первая группа будет находиться в поле с 21 по 27 марта, а вторая группа – с 27 марта по 3 апреля, затем будут составлены недельные, пятнадцатидневные и месячные графики в соответствии с предпочтениями добровольцев. НПО, палаты, профсоюзы и кооперативы примут участие в этом исследовании, которое было начато по призыву “Движения за экологию”. Затем к ним могут быть добавлены политические партии, государственные учреждения и местные органы власти.
После того, как Друзья, которые примут участие в этом исследовании, определят, с какой провинцией они хотели бы работать, мы встретимся в месте встречи и отправимся в ту область, куда призывает солидарность.

Свяжитесь с нами, заполнив форму, которой поделились в группах, и давайте 21 марта будем на местах, чтобы вместе строить жизнь солидарности.

Давайте жизнь в пещере “достанем из земли”.

Kampanya Çağrı Metninin Arapça Çevirisi

هذا التضامن ، الذي أنشأته الحركات البيئية ، سننهض من الأرض مع حلول الربيع في 21 مارس. وهذا التضامن ، الذي سيستمر حتى يصل الخريف في 23 سبتمبر ، سيستمر ستة أشهر.

في محاولة لعلاج الجروح الأولى للزلزال ، تم ترك مفاهيم الزراعة وتربية المواشي والهجرة في الخلفية. ومع ذلك ، فإن الطريق إلى التمسك بالحياة وإصلاح الذات سيكون من خلال استمرار ارتباط الناس بالأرض ومشاركتهم في الإنتاج من أجل استمرار زراعة الكفاف.

مع أخذ ذلك في الاعتبار ، نذهب إلى الميدان لجعل الحملة صوتًا قويًا في جميع أنحاء البلاد والعالم ، وللتطوع لدعم الإنتاج الزراعي.
في هذه المنطقة التي تمارس فيها الزراعة وتربية الحيوانات ، فإن الإنتاج الزراعي الذي يُترك غير مكتمل بعد الزلزال سوف يقوم به متطوعون حتى وقت الحصاد وسيكون دعمًا مهمًا لأولئك الذين يكسبون عيشهم من زراعة الكفاف.

لهذا السبب من الضروري التعرف بسرعة على المتطوعين الذين سيشكلون الفريق الأول الذي سيعمل في الميدان بين 21 مارس و 27 مارس وسيكونون في الميدان في ذلك الوقت. ستكون منطقة Maraş و Adıyaman و Hatay و Malatya هي منطقة الدراسة الأولى.
كروم العنب والحدائق وبساتين المروج والحظائر ومنازل الدواجن وما إلى ذلك تحدد الحياة الريفية للأعضاء المحليين في مبادرة “نحن مولودون من الأرض”. يتم توفير الدعم الموجه للأعمال.

ستكون الجدولة بحيث تكون المجموعة الأولى في الميدان بين 21 و 27 مارس وستكون المجموعة الثانية في الميدان بين 27 مارس و 3 أبريل ، ثم سيتم وضع جداول أسبوعية ونصف شهرية وشهرية وفقًا لذلك أعدت تفضيلات المتطوعين. ستجري المنظمات غير الحكومية والغرف والنقابات والتعاونيات على هامش هذه الدراسة التي أطلقها نداء الحركات البيئية. بعد ذلك ، يمكن إضافة الأحزاب السياسية والمؤسسات العامة والحكومات المحلية.
بعد أن حدد الأصدقاء الذين سيشاركون في هذه الدراسة المقاطعة التي يريدون العمل معها ، نلتقي في نقطة الالتقاء ونذهب إلى المنطقة التي يُدعى فيها التضامن.

اتصل بنا عن طريق ملء النموذج المشترك في المجموعات ودعنا نتواجد في الميدان في 21 مارس لبناء حياة تضامنية معًا.

دعونا “نخرج الحياة من الأرض” في الكهف.

سوليداريك. 16 مارس 2023

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın