Akbelen’de ağaç kıyımının üzerine köylülere saldırı

0

İki yıldır ağaçların başında nöbet tutan bugün sabaha karşı Akbelen ormanını korumak için jandarmanın önüne dikilen İkizköylülerle dayanışmamızı sürdüreceğiz. Sabah saatlerinde Akbelen ormanında onlarca ağacı katlettiler. Ormanını, hayvanları, emeğini korumaya çalışan köylülere biber gazıyla kalkanlarla vurarak müdahale ettiler. Ve üç arkadaşımızı gözaltına aldılar. Avukat İsmail Hakkı Atay, Çiftçi yoldaşımız Hasan Yorulmaz ve MUÇEP’ten ekolojist arkadaşamız Fidan Eroğlu.

Ülkenin en büyük maden-inşaat şirketlerinden biri olan Limak-İçtaş YK Enerji ortaklığına karşı İkizköylülerle tüm doğa savunucuları olarak yan yanayız. Direnişimiz çok kez ağaç kıyımlarını durdurdu, zeytinliklerin toptan kesimi engellendi, hayvan katline karşı hayvanlara yuva oldu. Ve yine olacak…

MADEN SAHALARI ORMANLARI YOK EDİYOR


Yatağan’da 21.000 hektar, Milas’ta 23.000 hektar alan linyit maden ocağı olarak tahsis edilmiş durumda ve işletme ruhsat alanlarının %47’si orman alanı. İşletme ruhsatı verilen alanların tamamı kömür madenciliği için kullanıldığı takdirde 20.000 hektarın üzerinde ormanlık alanın yok olacağı hesaplanıyor.

Ekosisteme ve iklime ağır tahribatlar veren, insan sağlığına ve sosyal yaşama büyük yıkımlar getiren, emekliye ayrılma yaşı gelmiş olmasına karşın faaliyetlerine devam eden Muğla’nın kömürlü termik santralleri bir an önce kapatılmalıdır ve bölgede kömür ocaklarının genişlemesi durdurulmalıdır.

AKBELEN ORMANI KÖMÜRE FEDA EDİLMEMELİDİR!

Köylülerin tarım pratikleri, doğayla iç içe yaşamları, kolektif dayanışmaları şirketler ve hamisi devlet tarafından düşmanca hedef alınıyor. Direnişe omuz vermezsek sermayenin yok etmeye kodlanmış bu durmak bilmez öğütücü makinesi yurdun dört bir yanında tek bir ağaç tek bir yuva dahi bırakmayacak.

Bugün İstanbul’da Akbelendeki köylüler, hayvanlar, ağaçlar ve zeytinlikler için Orman Genel Müdürlüğü önünde de sesimizi yükselttik. Asla zayıflatamayacaklar irademizi, yalnızlaştıramayacaklar bizi, yaşam mücadelemizi…

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın