About Author

2 Comments

  1. Hepsi de birbirinden rezil…..
    Ülkemizdeki tüm holdingler…
    Doğaya bu kadar düşmanlık….
    Ya devlet sorumluları….
    VE SİYASİ İKTİDAR..????????????????????????????????????????????

  2. Kazdağlarını Katleden Kanadalı Firma Gözünü Sivas’a Dikti!

    Sivas Koyulhisar Sisorata bölgesinin Güzelyurt köyünde Çevre bakanlığının ÇED olumludur kararının ardından altın madeninin alt yapı çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki aylarda ağaç kesiminin başlayacağı bölgedeki köylüler isyanda. İlk etapta 5 bin ağacın kesileceğini söyleyen yetkililer proje tamamen başlayana kadar 20bin ağaç kesileceği belirtiliyor. Yaklaşık 1300 hektarlık evliya tepesindeki ağaçların tamamı kesilecek.

    Siyanürle maden ayrıştırma işlemi yapılacağından bölgede yaşayan vatandaşlar tedirgin durumdalar. 1km karelik bir alanda ve hemen yerleşim yerinin yanı başında siyanür havuzu yapılacak.

    Karadenizi koruma platformu bizlerle şunları paylaşmıştır; “Yaptığımız araştırmalar ve çalışmalar sonucunda sisorta olarak adlandırılan bölge 12 köy ve 40’tan fazla mahalleden oluşmaktadır. En fazla olumsuz etkilenecek köyler başta Güzelyurt köyü olmak üzere Yenice köyü, Kızılelma köyü, Kavacık köyü, Küplüce köyü, Aksu köyü, Ballıca köyü, Çandır köyü, Gümüşlü köyü, Kale (Siskale) köyü, Kurşunlu köyü, Ortakent köyüdür. Her ne kadar yalan ve uyduruk şeyler söyleseler de siyanürün havayla etkileşimi ve buharlaşması bir gerçektir. Bu da hem insana hem doğaya en büyük zararı veren etkendir. İnsanların kanser olmalarına sessiz kalamayız. Proje üzerinde yer alan melet ırmağı madenden çok fazla etkilenecektir. Melet ırmağı Koyulhisar – Sisorta, Mesudiye – Ordu üzerinden karadenize akmaktadır. Dolayısıyla bu projeden yalnızca bölge değil melet ırmağı üzerindeki tüm köyler hatta tüm karadeniz olumsuz etikelecektir. Yüzlerce hayvanın yerinden olacağı ve binlerce bitki türünün yok olacağı bir projedir bu. Ayrıca melet ırmağında yaşayan tüm su canlılarının hayatı tehlikededir. Firmanın satın aldığı proje alanı içerisinde mahalleler ve piknik alanları var. Türkiye ortalamasında havası en iyi olan yerler arasında yer alan bölgenin göz göre göre yok olmasına seyirci kalamayız. Firma ayak oyunlarını oynamaktadır. Köy muhtarını mahkemeye veren firma kendince gözdağı vererek bölge halkının ses çıkarmasını engellemeye çalışmaktadır. Bir ağacın yaşam öyküsünü bilmeyenler ormanları talan etmektedirler. Doğaya karşı en büyük nankörlüğü insanoğlu yapmaktadır. Doğa her zaman altından daha değerlidir. Bölgede tek bir ağaç kesilmesini istemiyoruz, bunun için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bölgede yeni bir platform için gerekli çalışmaları başlatacağız. Hiçbir siyasi partiyle bağlantımız yok. AKP’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi SP’lisi sağı solu hiç farketmeksizin bölge halkını firmaya karşı direnişli mücadeleye davet ediyoruz. Bu mücadelede provakatörlere ve firmanın satın aldığı caydırıcı kişilerede çok dikkat etmek gerekli. ”

    Sivas’ta altın madeni istemiyoruz adlı imza kampanyasına tüm Sivaslılar başta olmak üzere Ordulular ve Karadenizliler desteklerinizi bekliyor. http://chng.it/nZW7tSrfGn

Leave A Reply