Dersim İçin Yollardayız. Hayde!

0

Yaşam savunucuları Akbelen Ormanı ve İkizdere’den sonra Dersim için yollara düşüyor. Bu akşam saat 21.00 de geniş katılımlı bir toplantı gerçekleşecek.

Son dönemde ekoloji hareketinde müthiş bir dinamizm var. Doğa ve yaşam savunucuları pandemi surecinin getirdigi yasak, kısıtlama ve korkuları aşarak, hapsoldukları duvarların üzerinden atlayarak yüz yüze toplantılar düzenliyor, direniş ve ateşin düştüğü bölgelerden gelen çağrılara kulak vererek risk almaktan çekinmeden direniş alanlarına ulaşmak için yollara düşüyor…

Muğla/Akbelen Ormanı için yapılan çağrı bunlardan biriydi. Ekoloji hareketinden bir araya gelen örgüt ve bireyler Akbelen’de buluşmuş tepkilerini ortaya koymuş. Gerek agaç kesimine mani olmak gerekse yangınlara müdahale etmek için ellerinden ne geliyorsa onu yapmışlardı. Bu buluşmadan sonra bölgeden sevindirici bir haber gelmiş, yürütmeyi durdurma kararı alınmıştı.

Ardından İkizdere Çevre Gönüllüleri’nin çağrısını gündeme alan yaşam savunucuları Rize/İkizdere için yollara düştüler. Yaşam alanları için mücadele veren bir avuç cesur, özgüvenli, onurlu insanla buluşan ekolojistler direnişe güç verdiler. Dayanışma içinde olan İkizderelilerin seslerinin daha gür daha etkileyici çıktığına tanık oldular. Kendileri de güç ve neşe ile dolarak tekrar geleceklerine söz vererek bölgeden ayrıldılar. 7 Eylül İkizköy/Akbelen Ormanı’a 13 Eylül İkizdere/Eşkencidere Vadisi’ne bilirkişi heyeti gelecek, her iki süreci de yakından takip edecekler. Gerekirse tekrar yollara düşülecek.

Dönüş yolculuğunda Dersim yangınları için bölgeden yapılan çağrıları duyuyor ve neler yapabileceklerini konuşuyorlardı. İstanbul’a dönünce Akbelen direnişine katılan bir ekolojistin önerisiyle “Dersim İçin Yollardayız” WhatsApp grubunu kurdular ve bir çevrim içi toplantı gerçekleştirdiler. Bu toplantıda bölgeye toplu olarak gitme iradesi oluştu. Konuyu daha etraflı ele almak için tüm ekoloji örgüt ve bireylerini içine katacak şekilde daha geniş katılımlı bir toplantı yapmaya karar verdiler. Bu akşam saat 21.00’de çevrimiçi olarak bir araya gelecekler. Tüm doğa ve yaşam savunucuları davetlidir.

NOT(1):

Yapilan toplantıda Toplumsal Afet Platformun’dan (TAP) Ali Kırma ekolojistlere, yangın söndürme, deprem, ilk yardım, hayatta kalma, doğada hayat kurtarma v.b eğitimleri verebileceklerini ifade etti. Bu bağlamda ilk olarak Yangın Söndürme Eğitimi için Şişli/Mecidiyekoy’de bir araya geliyoruz. Bu eğitimi almak için Harun Toptan‘a (Tel: 0532 372 53 08), ayrıca “Dersim İçin Yollardayız” vatsap grubuna eklenmek için Fethi Kınaş‘a adı (0532 427 72 19) ve soyadınızı yazarak bir vatsap mesajı atmanız yeterli.

NOT(2) Toplantıya burayı tıklayarak katılabilirsiniz.

Dersim İçin Yollardayız. Katılım linki:
https://us02web.zoom.us/j/83968539426?pwd=VElHV2dlYytCTVlGVGl3ckdBWFVBZz09

Meeting ID: 839 6853 9426

Passcode: 565884

Share.

About Author

Leave A Reply