İşte Yanıtımız: İkizdere’de Olacağız. Yollardayız

0

Diyoruz ki; Validebağ Korusu, Akbelen Ormanı, İkizdere ya da Dersim her nerede bir kötülük, yaşama hakkımıza bir tecavüz, nerede çocuğumuz gibi korumak zorunda olduğumuz doğaya yönelik bir rant/gasp/cinayet projesi varsa yaşam savunucuları olarak bizler orada olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

Geçtiğimiz Ağustos ayının son günlerinde (28/29/30 Ağustos 2021) İkizdere’de nöbet tutan direnişçilerle buluşmuş İkizdere direnişinin coşkusunu iliklerimize dek hissetmiştik. Bu buluşmadan sonra Cumhurbaşkanı İkizdereli direnişçileri hedef tahtasına koymuş; “Türkiye’nin değişik yerlerinden ne kadar sol varsa, komünist varsa alıp buraya getiriyorlar. Siz bizim önümüzü kesemezsiniz.” sözlerini sarf etmişti.

Yaşam savunucuları olarak bizlerde diyoruz ki; Validebağ Korusu, Akbelen Ormanı, İkizdere ya da Dersim her nerede bir kötülük, yaşama hakkımıza bir tecavüz, nerede çocuğumuz gibi korumak zorunda olduğumuz doğaya yönelik bir rant/gasp/cinayet projesi varsa yaşam savunucuları olarak bizler orada olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. İnsanların, hayvanların, doğanın hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. İkizdere direnişçilerinden aldığımız her çağrıya kulak verip İkizdere’de olacağız.

NOT(1) İkizdereli direnişçilerin çağrısına kulak vererek tekrar yollara düşüyoruz. Yarın 11 Eylül 2021 tarihinde otobüsümüz İstanbul’dan kalkıyor. (Yolculuğa katılmak isteyen dostlarımız Kemal Baş: 0532 253 46 26, Asuman Fazlıoğlu: 0532 376 75 39 irtibata geçebilir)

NOT(2) Videoaktivist Hakan Tosun‘un söz konusu İkizdere buluşmasında çekmiş olduğu 15 dakikalık kısa belgesel direnişin coşkusunu ve İkizdereli olsun olmasın yaşam alanlarını savunmaya çalışan ekoloji aktivistlerinin ruh halini dile getiriyor. İşte o video:

Hakan Tosun ile yapılan söyleşi için burayı tıklayınız

Share.

About Author

Leave A Reply