Direnişler Buluşuyor! Hukuk Yoksa Meşru Direniş Var (III)

0

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ilan edilerek tarıma ve hayvancılıkla geçinen köylülere adeta savaş ilan edildiği Amasya/Çambökü, Bandırma/Beyköy direnişçileri Muğla/Akbelen Ormanı ve Rize/İkizdere’den gelen yaşam savunucuları ile karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma için bir araya geliyor. Toplantıda ayrıca “Çambükü İçin Yollardayız” diyerek Amasya Çambükü köyüne dayanışma yolcuğuna çıkan ve Zeytin Yasasını protesto için Ankara yollarına düşen yaşam savunucuları da izlenimlerini aktaracak. 26 Aralık 2022 tarihinde saat 20.00’de Zoom üzerinden gerçekleşecek toplantıya tüm doğa ve yaşam savunucuları davetlidir.

“Direnişler Buluşuyor! Hukuk Yoksa Meşru Direniş Var” başlıklı toplantıların üçüncüsü için bir araya geliyoruz. Daha önce gerçekleştirilen toplantılarda Sinop/Gerze, Çanakkale/Kazdağları, İstanbul/Validebağ, Tekirdağ/Saros Körfezi, Rize/İkizdere, Muğla/Akbelen Ormanı direnişçileri buluşmuş karşılıklı olarak deneyim aktarımında bulunulmuştu. Bu üçüncü toplantıda Ege, Marmara, Batı ve Doğu Karadeniz’de yaşam mücadelesi veren direnişçiler bir araya gelerek deneyimlerini paylaşacak ve bundan sonra neler yapabileceklerini ele alacaklar. Ayrıca Çambükü İçin Yollardayız diyerek Amasya Çambükü köyüne dayanışma yolcuğu yaparak destek veren ve Zeytin Yasasını protesto için Ankara yollarına düşen yaşam savunucularının da izlenimleri ele alınacak.

(Çambükü’de kadınlar nöbette)

Aslı Kahraman Eren ve Muzaffer Asma‘nın kolaylaştırıcılığını yapacağı Zoom toplantısı saat 20.00’de başlayacak. Her dört direniş alanından toplantıya katılım sağlayacak yaşam savunucuları direnişin kısa tarihi, bugün gelinen noktayı ve direnişin beklediği sorunların özetini sunacaklar. “Çambükü İçin Yollardayız” diyerek Amasya Çambükü köyüne ve Zeytin Yasasına karşı Ankara’ya yapılan dayanışma yolculukları hakkında değerlendirmeler yapılacak.

I. Bölüm (Kolaylaştıran Aslı K. Eren) Süre: 60 d.

1) Amasya / Çambükü köyü

Konuşmacılar: Menekşe Bolat ve Yalçın Bolat

2) Bandırma / Beykent ve Bezirci Köyleri

Konuşmacılar: Berna Börkan ve Erol Yıldız

3) Çambükü Yolcuları ve izlenimler

4) FORUM

(Bandırma, Beykent’te OSB olarak kullaılacak tarım arazisi)

II. Bölüm (Kolaylaştıran: Muzaffer Asma) Süre: 60 d.

1) Muğla / İkizköy / Akbelen Ormanı

Konuşmacılar: Necla Işık/Esra Işık ve Halime Şaman

2) Zeytin Yasası Protestosu İçin Ankara Yolcuğu değerlendirmeler

3) Rize / İkizdere / Eşkencedere Köyü

Konuşmacılar: Ayşe Baş ve Bestan Albayrak

4) FORUM

5) Sonuç: Dayanışmayı büyütmek için neler yapılabilir.

Toplantıya katılmak için burayı tıklayınız.

Toplantı Tarihi: 26 Aralık 2022 tarihinde Saat: 20.00

(İkizdereli direnen kadınlar)

Share.

About Author

Leave A Reply