Nejla Işık Akbelen Ormanı’ndan sesleniyor; “Lanet olsun bunlara!”

0

“Bu alçakların ne doğaya, ne zeytine, ne insan hayatına, ne tarihe, ne kültüre hiç bir şeye saygıları yok. Lanet olsun bunlara! Kendi kazdıkları kuyularda boğulsunlar, hepimizin gözyaşlarıyla boğulsunlar! Geçmişimizi sildiler, geleceğimizi de silmeye çalışıyorlar”

Muğla, İkizköy Akbelen Ormanı’nda mücadele veren Nejla Işık‘ın sözlerinde ülke ölçeğinde verilen yaşam mücadelesinin ruh halini yansıtması ve halkın onayı alınmadan yapılan bu projelere karşı yine halkın vicdanının sesini duyurması bakımından oldukça çarpıcı. 3 Ocak 2023 tarihinde şirket bölgede harıl harıl çalışırken yapılan bu konuşma bir bakıma 2023 yılında verilecek mücadelelerin de ruhunu yansıtıyor.

Not: Akbelen direnişçilerinin bugün twitter hesaplarından yaptıkları bir paylaşımda şu bilgilere yer veriliyor; Işıkdere’de bulunan arkeolojik eserler yerinde korunması gereken eserler olup, bölgenin arkeolojik sit ilan edilmesi gerekiyordu. Bunun için Kültür ve Tabiat varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğüne daha önce yaptığımız tüm girişimler cevapsız, açtığımız dava sonuçsuz kaldı.

Video: Hakan Tosun

Share.

About Author

Leave A Reply