Phaselis’ten Acil Nöbet ve Toplantı Çağrısı!

0

Elimizde kalan son müştereklerimiz olan Milli Parklar’a yönelik saldırılar Gelibolu, Kapadokya, Uladağ’dan sonra Phaselis’e yöneldi. Phaselisli aktivistlerden nöbet ve bu akşam 19.00’da yapılacak Zoom toplantısına çağrı var!

I. Derece Arkeolojik Sit Alanı ve Milli Park statüsünde olan Phaselis’e yönelik saldırılar yoğunlaşınca Phaselisli aktivistler acil olarak yardım çağrısında bulunuyor; “20 Nisan’a kadar bitirilme emri gelmiş iki proje var.. şimdi acilen herkesi Bostanlık koyunda nöbete davet ediyoruz! Gelin daha geç olmadan bu son kalmış bakir koydaki tarihin, endemik bitkilerin, asırlık ağaçların, caretta carrettaların ve tüm vahşi yaşamın sesi olun. BU KATLİAMI ANCAK BİZLERİN GÜÇLÜ VE KARARLI VARLIĞI DURDURABİLİR!”

Müştereklere binlerce yıldır halkın erişimine, kullanımına açık ortak yaşam alanlarının ticarileştirilmesi, metalaşmasına yönelik saldırılar seçimlere gidilen süreçte yoğunlaşmıştı. Ekoloji hareketleri 6 Şubat depremi sonrası neredeyse bütün enerjisini deprem bölgesinde yaşam mücadelesi veren halklarla dayanışmaya ayırdığı süreçin Phaselis’i yağmalamak için fırsata çevrildiğini görmekteyiz; seçim öncesi yapılaşma/betonlaşmayı garanti altına almak için saldırılar arttırılınca Phaselisliler yaşam savunucularına çağrıda bulundu. Bizler, doğa ve yaşam savunucuları deprem bölgesindeki çalışmalarımız devam ederken Phaselisli direnişçilerin nöbet çağrısına da sessiz kalmayacağız.

Phaselis İnsiyatifi ve Phaselis’e Dokunma Hareketi’nin ortaklaşa kaleme aldığı metin aşağıdadır;

Kültür ve Turizm Bakanlığının Phaselis Alacasu’da başlattığı ve şimdi de Phaselis Bostanlık koyunda yapmak istediği sözde halk plajı tesisinin inşaatını acilen durdurmak için bir şeyler yapılması gerekiyor. 20 Nisana kadar bitirilme emri gelmiş bu iki proje, hem 1.derece arkeolojik sit alanı hem de Milli Park statüsünde. Davalar halen devam etsede henüz yürütmeyi durdurma alınamadı. Alacasu koyundaki tesis bitmek üzere, Bostanlık koyundaki ise yeni başladı. Daha ilk günden yapılacak inşaatın doğal dokuya ve vahşi yaşama ne kadar zarar vereceği ortadadır. Şimdi acilen herkesi Bostanlık koyunda nöbete davet ediyoruz. Gelin daha geç olmadan bu son kalmış bakir koydaki tarihin, endemik bitkilerin, asırlık ağaçların, caretta carrettaların ve tüm vahşi yaşamın sesi olun. BU KATLİAMI ANCAK BİZLERİN GÜÇLÜ VE KARARLI VARLIĞI DURDURABİLİR.

Adres: Phaselis Bostanlık Koyu- Tekirova / Antalya

Share.

About Author

Leave A Reply