“BEN BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM!” -Fındıklı’dan Avni Ertaş İkizdere Direnişi’nde

0

“Jandarmanın durumu çok katı, çok sert. Konuşmak, görüşmek gibi bir şey yok. Bir sürü nokta, bir sürü yer, öbek öbek rütbeli rütbesiz askerlerle kuşatılmış, dağ taş jandarma dolu! Ben ilk defa böyle bir şey gördüm. Kadınları muhatap almıyor, insan yerine koymuyorlar. Kışkırtıyor, alay ediyor adeta suça teşvik ediyorlar!”

Fındıklı direnişinden tanıdığımız Avni Ertaş bu sabah direnişe destek vermek için İkizdere’ye gitti. Kıdemli direnişci Ertaş İkizdere’de gördüklerine daha önce hiç bir yerde tanık olmadığını dile getirdi. Durumun kaygı verici olduğuna özellikle kadınlara çok kötü davranıldığını bildirdi. Avni Ertaş Yeşil Direniş’e şunları söyledi:

Hava bugün çok soğuk ve kapalı. Sabah biz gelmeden bir müdahale olmuş bir arkadaş alınmış. Arada bir çalkalanma yaşanmaya devam ediyor. Şu anda makine çalışıyor. Yol çalışması yapıyorlar. Yapılan yeni yolda kadınlar var ve çok kararlılar. Her türlü bedeli ödemeye hazırlar. Öte yandan çok sayıda asker var, direnişçilerin sayısından çok daha fazla! Ara ara gerginlik çıkıyor. Duruluyor. Tekrar başlıyorlar. Durumu iyi görmüyorum.

Zaten araba yolundaki girişi kesmişler, buraya ulaşmaya izin vermiyorlar. Yaya olarak karşıdaki dağlardan, patikalardan, kayalıklardan dolaşarak buraya gelebiliyoruz. Jandarma çok sert ama özellikle kadınlar çok öfkeli ve kararlılar, buraya desteği çoğaltmalıyız, beklenmedik gelişmeler olabilir diye kaygılanmamak elde değil. Jandarmanın çok katı, çok sert. Konuşmak, görüşmek gibi bir şey yok. Bir sürü nokta, bir sürü yer, öbek öbek rütbeli rütbesiz askerlerle kuşatılmış, dağ taş jandarma dolu. Ben ilk defa böyle bir şey gördüm! Kadınları muhatap almıyor, insan yerine koymuyorlar. Kışkırtıyor, alay ediyor adeta suça teşvik ediyorlar.

Uzun sürecek sokağa çıkma yasağı başlayacak. Durum çok daha gergin bir hale gelebilir. Öğrendiğim kadarıyla yasak başladığında çalışanlar serbestce çalışacaklar ve muhtemelen direnişçileri buraya sokmamak için uğraşacaklar. İşte o zaman dananın kuyruğu kopar! Buraya her türlü desteği çoğaltmak lazım”

Share.

About Author

Leave A Reply