Hayvan Özgürlüğü Aktivistlerinin Türkiye’deki İlk Süpermarket ve Metro Eylemi

0
Türkiye’de hayvan özgürlüğü mücadelesi veren aktivistler, 14 Temmuz 2019 Pazar günü İstanbul ve Bursa’da ilk süpermarket ve metro eylemini gerçekleştirdi.

İstanbul’da Bağımsız Hayvan Hakları Topluluğu ile İstanbul Vegan İnisiyatifi’nin birlikte yaptığı eylemler, üç ayrı eylem dikkat çekti. 20 kadar aktivist, ilk olarak Kozyatağı’ndaki büyük bir süpermarketin kasap reyonunun önünde şarkılı protesto gerçekleştirdi. Hayvanlara uygulanan sistematik sömürüyü anlatan şarkının sözlerini yazıp besteleyen Doğa Giray, düzenleyen Onur Tekşen.

Aktivistler eylem sırasında ellerinde “Hayvanlar yemek değildir”, “Hayyan hisseder”, “Tek fark senin algın” gibihayvanların mal ve eşya olarak kullanımını protesto eden pankartlar taşıdı.

Şarkılı protesto, aynı saatlerde Bursa Vegan İnisiyatifi’ne mensup aktivistler tarafından Bursa’da yapıldı.

Marketteki müşterilerin dikkatle dinlediği şarkılı protesto, daha sonra Kadıköy metrosunda bir trenin içinde devam etti. Aktivistler şarkılarını çalıp söylerken yolcuların bazılarının farkındalık için teşekkür ettiği görüldü.

Kadıköy’deki eylemlerin sonuncusu, Çarşı’nın içindeki meydanda devam etti. Aktivistler, şarkılarını son kez söyleyerek hayvanların da insan gibi bilinç sahibi duyarlı canlı olduğunu ve yaşamaya hakları olduğunu vurguladı.

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın