Kaz Dağlarına Yürüyen Direnişçilere Gözaltı

0
Kaz Dağlarında yürütülen maden arama faaliyetine karşı, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda yapılan etkinlik sonrası Ankara’ya yürüyüşe geçen 8 yaşam savunucusu, Maltepe’de gözaltına alındı.

İstanbul Kaz Dağları Dayanışması’nın, dün (5 Ekim) Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda düzenlediği etkinlik sonrası, Kaz Dağlarındaki katliama dur” sloganıyla yürüyüşe başlayan Koray Türkay, Kerem Gürsu, Eymen Demircan, Kaan Meriç, Canan Hakko, Murat Akbaş, Onur Akceylan ve Cenk Usta, yürüyüşün ilk konaklama noktası olan Maltepe’de çadır kurmak istedi. Çadır kurulmasına izin vermeyen polis 8 yaşam savunucusunu gözaltına aldı.

Kaz Dağları İstanbul Dayanışması sosyal medya hesabında açıklama yaptı:

Kazdağları ve geleceğimiz için dün 22:00’de Ankara yürüyüşüne başlayan 8 arkadaşımız, birkaç saat sonra Maltepe’de gözaltına alındı‬.

‪Hukuksuz gözaltılara derhal son verilsin‬!

‪Canan Hakko‬
‪Cenk Usta‬
‪Eymen Demircan‬
‪Kaan Meriç‬
‪Kerem Gürsu‬
‪Koray Türkay‬
‪Murat Akbaş‬
‪Onur Akceylan‬

Hukuksuz gözaltılar hemen serbest bırakılsın
#KazdaglarinaÖzgürlük

Kaz Dağları'na Yürüyen Direnişçilere Gözaltı

Ekoloji Birliği’nden açıklama:

Ekoloji Birliği 8 kişinin gözaltına alınmasını kınayan bir açıklama yaptı. Gözaltıların hukuksuz olduğunu ve Anayasal hakkın engellenmesi anlamına geldiğini belirten açıklamasında Ekoloji Birliği gözaltıların derhal serbest bırakılmasını istedi. Ekoloji Birilği’nin açıklaması şöyle:

“KazDağı ve ülkemizin dört bir yanındaki doğa talanına karşı çıkmak, yaşam alanlarımızı şirketlerin talanından korumak, dünyayı felakete  sürükleyen iklim krizine karşı ‘iklimi değil sistemi değiştir’ demek için 26 Ekim 2019 Cumartesi günü Ankara’da yapacağımız “İklim krizine ve Ekolojik Yıkıma DUR” mitingine katılmak üzere İstanbul’dan yürüyerek yola  çıkan Kazdağları İstanbul Dayanışması üyesi arkadaşlarımız Maltepe’de gözaltına alındılar.

Kaz Dağları'na Yürüyen Direnişçilere Gözaltı
Arkadaşlarımız Murat Akbaş, Koray Türkay, Kerem Gürsu, Onur Akceylan, Canan Hakko,  Kaan Meriç , Cenk Usta, Eymen Demircan halen Maltepe Küçükyalı Karakolunda gözaltında tutuluyorlar.
“Geleceğimiz ve Kazdağları için Ankaraya yürüyoruz” diyerek yola çıkan arkadaşlarımızın Anayasal haklarını kullanmalarına engel olmak tamamen hukuksuz bir uygulamadır. Bu hukuksuzluğu kınıyor ve arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.
#YaşamıSavunmakEngellenemez
İklim Krizine Ve Ekolojik Yıkıma DUR Diyoruz!…
Ekoloji Birliği”

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın